Wg mnie horrory hiszpanskiej produkcji sa najlepsze bez rozlewu krwi ,trzymajce w napieciu
i do tego ciekawe:).Wezwani ocenilam na 7 poniewaz mysle ze gra aktorska jest
dobra,dobra muzyka,pomysl ok i te wstawki kronik fajnie oddaja klimat filmu.
Zgadzam się w 100% moim zdaniem Hiszpanie przodują w tym gatunku i bardzo mnie to cieszy, że tworzą klimatyczne horrory jak za dawnych lat, bardzo fajny montaż i opowiedziana historia w połączeniu z tym co było w przeszłości na taśmach filmowych... niby fabuła filmu sprowadza się do tego co już niejednokrotnie widzieliśmy w kinach ale wykonanie jest naprawdę bardzo dobre i przyjemnie mi się oglądało całą historię.
zgadzam, się film bardzo dobry (8/10) i również kilka hiszpańskich produkcji horrorowej mi przypadło do gustu (w szcególności Tesis czy REC). Znacie jeszcze jakieś fajne filmy to podrzuccie tytuły?
Dołączam się do prośby, czy znacie jakieś dobre Hiszpańskie produkcje w tym gatunku?
Ten film bardzo przypomina Sierociniec.
Równie ciekawa fabuła, do zrozumienia której potrzebny jest klucz będący rozwiązaniem zagadki z przeszłości. Sporym plusem jest to , że choć pokazano w finałowej scenie zło, to zostawiono widzowi sporo miejsca na jego wyobraźnię. Ciekawy był motyw poboczny z tajną, bezwzględną organizacją kościelną uznającą, które cuda są "dobre" a które nie.
Mój pierwszy horror. dobrze go wspominam, fabularnie bardzo przyjemny, minus za zakończenie, graficzne kreacje ( mnie nie przestraszyły ) i ostatni monolog księdza. 8/10