5,6 4,7 tys. ocen
5,6 10 1 4681
5,0 3 krytyków
No-Do. Wezwani
powrót do forum filmu No-Do. Wezwani

Wg mnie horrory hiszpanskiej produkcji sa najlepsze bez rozlewu krwi ,trzymajce w napieciu
i do tego ciekawe:).Wezwani ocenilam na 7 poniewaz mysle ze gra aktorska jest
dobra,dobra muzyka,pomysl ok i te wstawki kronik fajnie oddaja klimat filmu.

użytkownik usunięty
luckygirl23

Zgadzam się w 100% moim zdaniem Hiszpanie przodują w tym gatunku i bardzo mnie to cieszy, że tworzą klimatyczne horrory jak za dawnych lat, bardzo fajny montaż i opowiedziana historia w połączeniu z tym co było w przeszłości na taśmach filmowych... niby fabuła filmu sprowadza się do tego co już niejednokrotnie widzieliśmy w kinach ale wykonanie jest naprawdę bardzo dobre i przyjemnie mi się oglądało całą historię.

ocenił(a) film na 8
luckygirl23

zgadzam, się film bardzo dobry (8/10) i również kilka hiszpańskich produkcji horrorowej mi przypadło do gustu (w szcególności Tesis czy REC). Znacie jeszcze jakieś fajne filmy to podrzuccie tytuły?

ocenił(a) film na 7
faziee

Dołączam się do prośby, czy znacie jakieś dobre Hiszpańskie produkcje w tym gatunku?

Domenico

podam tyle ile znam: the nun; la harencia valdemar; bezimienni; romasanta

pozdrawiam

Domenico

"Dziwny lokator" film reżysera "Oczu Julii", ale wg mnie duuuużo lepszy.

Domenico

Podobne chodz bez rewelki polecam Sierociniec!;-)

ocenił(a) film na 7
Domenico

Dziękuję :)

ocenił(a) film na 8
luckygirl23

Ten film bardzo przypomina Sierociniec.

Równie ciekawa fabuła, do zrozumienia której potrzebny jest klucz będący rozwiązaniem zagadki z przeszłości. Sporym plusem jest to , że choć pokazano w finałowej scenie zło, to zostawiono widzowi sporo miejsca na jego wyobraźnię. Ciekawy był motyw poboczny z tajną, bezwzględną organizacją kościelną uznającą, które cuda są "dobre" a które nie.

ocenił(a) film na 5
luckygirl23

hiszpańskie są dobre ale wole francuskie kino grozy

ocenił(a) film na 8
luckygirl23

Mój pierwszy horror. dobrze go wspominam, fabularnie bardzo przyjemny, minus za zakończenie, graficzne kreacje ( mnie nie przestraszyły ) i ostatni monolog księdza. 8/10

straszny_romantyk

"The Aparecidos" 2007.Podrawiam.