5,6 4,7 tys. ocen
5,6 10 1 4681
5,0 3 krytyków
No-Do. Wezwani
powrót do forum filmu No-Do. Wezwani

zakończenie

użytkownik usunięty

Spojler!
Czy ktoś moze mi wyjaśnić o co dokładnie chodzilo w zakonczeniu? czym lub kim byl 3
przypadek, co to za potwor pozeral ksiedza na koncu?
Z gory dziekuje

ocenił(a) film na 7

1 - to choroba umysłowa, oszustwo etc.
2 - prawdziwy cud jak ta prostytutka chociażby, czyni dobro uzdrawia ludzi etc.
3 - zjawisko paranormalne, też cud, ale zły, tzn stoi za tym najprawdopodobniej jakiś demon, w przeciwieństwie do 2 - nie uzdrawia, a sprowadza chorobę etc, bardzo trudno odróżnić 2 od 3, popełniane są błędy

W tym domu od 'zawsze' siedziała ciemna moc (przypadek 3), filmowe dziewczynki widziały Maryję (pozornie przypadek 2), ludzie przychodzili po uzdrowienie, a jedyne co dostawali to zaraza. Biskup wraz z księżmi postanowili zamordować wszystkich, a sprawę zatuszować. Na końcu mamy fajny filmik propagandowy o tym wydarzeniu. Wracając. Oni myśleli, że zrobią z nich MĘCZENNIKÓW, a demon opuści ten dom (jedyny sposób). Niestety męczeństwu można poddać się wyłącznie z własnej woli >>co robi ksiądz na końcu<< wypędzając w ten sposób demona z ziemi - wraz z dziewczynkami, które zaznają spokoju po tylu latach.

Mam nadzieję, że nie namieszałem. : )

ocenił(a) film na 7
Troublesome

** Myślały, że widzą Maryję, a to był elemental. O tak. : )

użytkownik usunięty
Troublesome

dziękuję bardzo, trochę pokręcony ten film, ale nawet dał radę. pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 7

Ja ostatnio napaliłem się na niego, ale po 5 min przypomniało się mi, że kiedyś go oglądałem. Seans był gorszy, bo wiele scen pamiętałem i nie było zaskoczenia. Plus za to taki, że zauważyłem tam rzeczy, które przy pierwszym razie mi umknęły. Film niewątpliwie ciekawy i fajnie zagrany. Ahh i również pozdrawiam. : D

ocenił(a) film na 6
Troublesome

po polsku to żywiołak raczej :p (tak, możnaby odświeżyć tn temat)

ocenił(a) film na 7
chat_noirPL

Nie znam polskiego. ;p