Nowa wściekła pięść

Xin ching-wu men
1976
6,2 494  oceny
6,2 10 1 494
5,5 2 krytyków
Nowa wściekła pięść
powrót do forum filmu Nowa wściekła pięść

A bałem się, że słabo będzie. Wei Lo zrobił film, który jest klasyką samą w sobą. Chociaż nie dorównał Fist of Fury, to jest mu nie tak daleko do nich. Produkcja jest poważna, choć z początku nieco pod Chana było,z humorkiem. Film jest naprawdę interesujący, aktorstwo jest dobre i solidna choreografia walk. Końcowy pojedynek jest najlepszy i ten,w którym Chan walczy w nowej szkole z adeptami. Dwie sceny są tylko przesadzone - jak japonka skacze wiele metrów w górę i strąca szyld i jak dokładnie to samo robi Jackie Chan. Klasyka sztuk walki. 8/10.

P.S - Napisałem recenzje, niedługo pojawi się w serwisie Hong Kong Cinema.

ocenił(a) film na 8
Goro_Gondo

ale to zakończenie dziwne jakieś

ocenił(a) film na 8
matimat17

Czemu, bardzo podobnie kończy się oryginalna Wściekła Pięść. Ale, o który moment ci chodzi, walki, czy jak go odstrzelili ?

ocenił(a) film na 8
Goro_Gondo

ok obejrzałem Wściekłą Pięść i już rozumiem dlaczego tak zakończyli ten film
po prostu bez znajomości tego filmu zakończenie wydaje się dziwne

ocenił(a) film na 8
matimat17

I myślisz, że sequel sie udał ? Według mnie tak.

ocenił(a) film na 8
Goro_Gondo

Sequelem bym tego nie nazwał, bo to raczej całkiem nowe spojrzenie na postać Chana. Film jest świetny, a szczególnie ostatnie walki. Dużo humoru jak to w filmach z Jackiem.

ocenił(a) film na 8
matimat17

Jednak jest to sequel, jakby na to nie patrzeć, bo nawiązuje do Wściekłych Pięści, a i tytuł to New Fist of Fury. Humoru akurat tu jest mniej, jajcarskie jest Siedem Pięści, też reżyserem jest Wei Lo a główna rola należy do Chana. I te dwa w/w filmy są najlepsze z tym duetem. Bo Pięść Smoka, Mistrz Jiang i Nieustraszona Hiena 2 to dno. A Shaolin Wooden Men jest średni.

ocenił(a) film na 8
Goro_Gondo

dzięki na pewno obejrzę, nawet te słabe, bo uwielbiam Chana

matimat17

czyli kontynuacja, czy nie?

ocenił(a) film na 8
McLlovin

nie jest to kontynuacja, bo w Wściekłej pięści główny bohater zostaje zabity. Jest to raczej nowa wersja

matimat17

czyli remake, dzięki

matimat17

Mam pytanie
ja mam wersje 1:08 TvRip z TV4, to jakaś z wyciętymi fragmentami czy może na filmwebie jest błąd w opisie

ocenił(a) film na 8
McLlovin

powycinali parę fragmentów
na gryzoniu jest oryginalna wersja z napisami ale nie wiem jakiej są jakości bo jeszcze nie oglądałem

matimat17

dzięki

Goro_Gondo

Jak z dostępnością, pojawił się na vhs/dvd w Polsce?

ocenił(a) film na 8
Danielultras1

New Fist of Fury? - Na DVD na pewno nie. Na video pewnie też nie, a nawet jeśli to już niedostanie się go. Tylko w TV4 był nadawany.

Goro_Gondo

Dzięki za odp. Wygląda na to, że masz rację. Przeszukałem archiwa z aukcji internetowych i były wystawiane jedynie wydania zagraniczne.

Goro_Gondo

ma coś wspólnego z filmami z Bruce Lee