A bałem się, że słabo będzie. Wei Lo zrobił film, który jest klasyką samą w sobą. Chociaż nie dorównał Fist of Fury, to jest mu nie tak daleko do nich. Produkcja jest poważna, choć z początku nieco pod Chana było,z humorkiem. Film jest naprawdę interesujący, aktorstwo jest dobre i solidna choreografia walk. Końcowy pojedynek jest najlepszy i ten,w którym Chan walczy w nowej szkole z adeptami. Dwie sceny są tylko przesadzone - jak japonka skacze wiele metrów w górę i strąca szyld i jak dokładnie to samo robi Jackie Chan. Klasyka sztuk walki. 8/10.
P.S - Napisałem recenzje, niedługo pojawi się w serwisie Hong Kong Cinema.
Czemu, bardzo podobnie kończy się oryginalna Wściekła Pięść. Ale, o który moment ci chodzi, walki, czy jak go odstrzelili ?
ok obejrzałem Wściekłą Pięść i już rozumiem dlaczego tak zakończyli ten film
po prostu bez znajomości tego filmu zakończenie wydaje się dziwne
Sequelem bym tego nie nazwał, bo to raczej całkiem nowe spojrzenie na postać Chana. Film jest świetny, a szczególnie ostatnie walki. Dużo humoru jak to w filmach z Jackiem.
Jednak jest to sequel, jakby na to nie patrzeć, bo nawiązuje do Wściekłych Pięści, a i tytuł to New Fist of Fury. Humoru akurat tu jest mniej, jajcarskie jest Siedem Pięści, też reżyserem jest Wei Lo a główna rola należy do Chana. I te dwa w/w filmy są najlepsze z tym duetem. Bo Pięść Smoka, Mistrz Jiang i Nieustraszona Hiena 2 to dno. A Shaolin Wooden Men jest średni.
nie jest to kontynuacja, bo w Wściekłej pięści główny bohater zostaje zabity. Jest to raczej nowa wersja
Mam pytanie
ja mam wersje 1:08 TvRip z TV4, to jakaś z wyciętymi fragmentami czy może na filmwebie jest błąd w opisie
powycinali parę fragmentów
na gryzoniu jest oryginalna wersja z napisami ale nie wiem jakiej są jakości bo jeszcze nie oglądałem
New Fist of Fury? - Na DVD na pewno nie. Na video pewnie też nie, a nawet jeśli to już niedostanie się go. Tylko w TV4 był nadawany.
Dzięki za odp. Wygląda na to, że masz rację. Przeszukałem archiwa z aukcji internetowych i były wystawiane jedynie wydania zagraniczne.