Nowożeńcy

Just Married
2003
6,2 29 tys. ocen
6,2 10 1 29392
7,5 2 krytyków
Nowożeńcy
powrót do forum filmu Nowożeńcy

"Ale on jest polaczkiem!". WTF?!

ocenił(a) film na 7
Manga_i_Film

prawda szczera prawda niestety to jest :)

ocenił(a) film na 8
Manga_i_Film

zauwaz ze wszyscy sie z nas smieja. jest film z obcokrajowce- wala polaczka. synonim frajera/ zlodzieja/ taniej sily roboczej. juz za takich nas maja w świecie. W hiszpani mowia o polkach -dzi*ki, w usa o nas: bialy murzyn niewiadomo z jakiego panstewka w EU, w niemczech: zlodzieje etc... Z reszta jak jedize polak i robi wioche za granica a wielu takich wiesniakow jest to co sie dziwic...'-///////

ocenił(a) film na 8
SHANTE2101

ale ostatnio polacy poprawiają swoją opinię w USA, w sporej ilości filmów grają polacy i to grają polaków i są jednymi z najbardziej lubianych postaci! Np Zuzanna Szadowski(chyba, może Szadkowski, ale coś w tym stylu) jet polką, gra Dorotę( polkę, mówi co chwilę coś po polsku itp.)w Plotkarze i wszyscy ją uwielbiają. Nie martwcie się, status Polski się poprawia! ;)

ocenił(a) film na 8
Manipulantka

no faktycznie, jak ona 1 raz powiedziala cos po pl to ja taki zonk! ale patrz jak stereotypowo ja przedstawiają; bylo cos tam ze ona musi miec meza gdy jest w ciazy bo jej rodzice ze wsi ją wyklna, ze ohajtala sie za ruska. wiesz tez tak nie zabardzo.. no i co polak moze w usa robic? sprzatac..

ocenił(a) film na 8
SHANTE2101

no niby tak... ale bądźmy dobrej myśli! a co do sprzątania... jest tak trochę uznane, ale co z Chicago? Sama mieszkałam tam przez kilka lat, a teraz jest tam prawie moja rodzinina i wszyscy mają zajebiste prace, zależy od miasta i ludzi.

Manipulantka

hmm...nie wiem, czy widzieliście to:
http://www.youtube.com/watch?v=wUoIX9-rdO0&feature=player_embedded

Prawdziwy polski Polak mówiący po polsku gorzej niż polskie dziecko po angielsku, które (o dziwo!), mieszkając w zapyziałej (norma w Polsce) wsi, bez dostępu do internetu, komputera, uczy się tego języka. Nie ma to jak Polska! - rodem z XIX wieku...
I jeszcze jaka wdzięczna nazwa. Alwania! Od razu wiadomo, że akcja się dzieje w Polsce...

SHANTE2101

Niemcy? A kogo obchodzi zdanie tych degeneratów, którzy ludzi na mydło przerabiali ... my tylko odbieramy to co nam zabrali w trakcie zaborów i II wojny światowej.

Manga_i_Film

Jejku, przecież w filmach zawsze bawią się stereotypami.
Zobacz lepiej jaką on gra postac i posbadx się kompleksów.

apollo18

Dajcie spokoj. A myu w Polsce nie mowimy na amerykanow np. Tłusta jak amerykanka. Lub tepoty poziom u nich na studiach to nasze liceum itd. na Niemcow sie mowi hitlerowcy, nazisci itd . kazdy kraj ma jakas przywarę

xnewdayx

Zauwaz że w dalsze częsci filmu padaja stereotypy zwiazane z amerykanami np...
-scena w samochodzie, w drodze do hotelu
-scena w holu hotelowym
-scena w pokoju hotelowym, podczas kłótni

ocenił(a) film na 6
Manga_i_Film

Zawsze mnie boli, kiedy słyszę coś takiego w filmie, ale tak jak było powiedziane wyżej - my, Polacy, też szufladkujemy inne narody - może tylko przykre jest, że z nas robi się zawsze nieudaczników, złodziei i idiotów.......

buszasz

A z Rosjan alkoholików, z Amerykanów, grubasów, z Niemców- Hitlerowców, a o Zydach nie wspomnę .
Może i boli, ale to są żart... :) Mimo onegatywnych cech, każdy kraj ma pozytywy :)
Mój ojciec pochodzi z Ameryki, a matka z Polski, jestem po środku, niejednokrotnie ojciec wytyka coś matce, a mama ojcu, nikt się na nikogo nie obraża oboje uważają to za żarty :) Moze dlatego mnie to aż tak nie razi.

ocenił(a) film na 4
Manga_i_Film

Tak naprawdę jest stuprocentowym Amerykaninem, ale pochodzenie ma polskie, na co wskazuje nazwisko - a to już wystarczająco przeszkadza tatuśkowi. Cały film jest do bólu przewidywalny i opiera się na sztampowo potraktowanych stereotypach.

Manga_i_Film

okropne :d

ocenił(a) film na 7
Manga_i_Film

Więcej dystansu :)