Nowożeńcy

Just Married
2003
6,2 29 tys. ocen
6,2 10 1 29392
7,5 2 krytyków
Nowożeńcy
powrót do forum filmu Nowożeńcy

Kazda komedia romantyczna rzadzi sie swoimi prawami. By Nowozencow zakwalifikowac do tego gatunku, podczas ogladania, powinno sie zaobserwowac reakcje takie jak smiech, wzruszenie lub po prostu uczucie wzglednego odprezenia.
Moje odczucia wygladaly nastepujace:
znudzenie, znudzenie, znudzenie, znudzenie, niesmak, maly rechocik, znudzenie, znudzenie, rezygnacja, stukanie palcami o porecz fotela, znudzenie, dol....itd
Coz... Sam pomysl na scenariusz raczej niezbyt orginalny. To z zalozenia po prostu kolejna uwienczona wzruszajacym happy endem, ciepla, momentami zabawna komedia romantyczna. Wielka szkoda ze zalozenie nie pokrylo sie efektami koncowymi.
Przede wszystkim to para nowozencow nie byla dobrze dobrana, patrzac na nich trudno bylo uwierzyc w laczace ich glebsze uczucie. Po prostu zabraklo miedzy nimi jakiegokolwiek ognia. Tym samym odpadlo dopingowanie ich zwiazkowi, a co za tym idzie, wlaczenie sie w akcje oraz koncowe wzruszenie. Pozostale w takim ukladzie ewentualne ubawienie widza. Z tym tez jednak bylo trudno. Humor jesli chodzi o reakcje zniesmaczenia i bolu zoladka byl utrzymany na znosnym poziomie. Glowny motyw, majacy dostarczyc widzowi rozrywki totalnie zawiodl. Ja przy kazdej z kolei probie uwienczenia zwiazku malzenskiego szczesliwej pary i przy kolejnych stluczeniach i uszkodzeniach psychicznych z tym zwiazanych opadalam na fotel w totalnej bezsilnosci i obezwladniajacej checi wyjscia z kina (zatrzymywal mnie tylko wygodny fotel w multikinie).
Tak wlasciwie do jedynych plusow tego filmu moge zaliczyc bardzo ladne plenery: Alpy i Wenecja. Po prostu miodzio....:>>>>
Do gustu przypadl mi tez Peter Prentis, ktory bardziej zaslugiwal na Sarah niz ten ciut ograniczony, typowy amerykanski mlodzian - Tom.
Aaaa i jeszcze jedna rzecz mnie zdenerwowala.. Byla jakas wzmianka o Polskim pochodzeniu Toma.. Ja stanowczo wypraszam sobie pokazywanie naszych rodakow jako ludzi takiego pokroju!!!!! Mozna zreszta zaczac sie naprawde burzyc, bo nie jest to jedyny film, w ktorym Polak jawi sie jako osoba niezbyt inteligenta, ulozona oraz dobrze ustawiona zyciowo.