Nowy początek

Arrival
2016
7,3 199 tys. ocen
7,3 10 1 198955
7,1 73 krytyków
Nowy początek
powrót do forum filmu Nowy początek

Film roku!!!

ocenił(a) film na 9

Denis Villeneuve już od Pogorzeliska stał sie dla mnie reżyserem którego każdy kolejny film jest z kategorii "must see". Kręci tak różne filmy w tematyce i gatunkach a wszystkie są intrygujące i wywołujące u mnie wielkie emocje. The Arrival to najlepszy przykład, ze tworząc w ramach kina głównego nurtu można zachować swój styl i unikatowość swojego "języka filmowego". Dziwnym trafem film opowiadający o lingwistce i problemach z komunikacja sprawia mi dużo problemów lingwistycznych. Tak dużo emocji i odczuć we mnie siedzi po seansie, a sam nie wiem z jakiej strony ugryźć temat i jak wyrazić moje przemyślenia. Amy Adams rewelacyjna. Trzeba koniecznie obejrzeć choć film nie dla każdego

brastek

Dokładnie. Jak ktoś oczekuje strzelanin i wybuchów to niech nie podchodzi do tego tytułu, tylko wybierze Dzień niepodległości 2 .

brastek

Dobry, ale bez przesady. Jeśli mówimy o filmie roku to "Aż do piekła" jest znacznie lepszym kandydatem.

ocenił(a) film na 9
fnr

Widziałem Hell or high water skuszony znakomitymi recenzjami. Rzeczywiście bardzo dobry film oparty na rewelacyjnych rolach. Dla mnie największym zaskoczeniem był Chris Pine który przyzwyczaił nas do bardziej rozrywkowego kina. Oczywiście Bridges rządzi jak zawsze. Jednak ja szukam w kinie emocji a te w The Arrival były znacznie mocniejsze wiec werdykt może byc tylko jeden. Do końca roku jeszcze pare tygodni. Liczę ze Nocturnal Animals może ma szanse na tytuł filmu roku ale o tym przekonam sie wkrótce