O północy w Paryżu

Midnight in Paris
2011
7,1 202 tys. ocen
7,1 10 1 202374
7,3 61 krytyków
O północy w Paryżu
powrót do forum filmu O północy w Paryżu

Dla tych wszystkich, którzy pragną zetknąć się z "tamtym" światem, tamtym epokowym czasem, gdzie kultura kwitła, kobiety były piękne, a muzyka jeszcze piękniejsza. Mam takie marzenie, by cofnąć się do tamtego świata. Żałuję, że po Wrocławiu nie jeździ stary peugeote i nie zabiera w trasę tych, którzy tęsknią....
Polecam, przede wszystkim ludziom, którzy są znudzeni tandetą i obecnymi czasami, ludziom, którzy z tęsknotą wracają do czasów bohemy i literatury pięknej, walki o wolność.
Film, jakby napisany pode mnie, pełna zgodność z moją interpretacją ówczesnego świata... tylko morał " powinniśmy się cieszyć z tego co mamy, to nasza era jest światłością" nie zachęca mnie do działania.... wręcz przeciwnie, jeszcze bardziej zwracam się z nadzieją na powrót może cząstki z tamtych czasów.

ocenił(a) film na 8
mlodziutka89

Przepiękna recenzja! Nic dodać nic ująć! Podpisuję się pod tym :)

ocenił(a) film na 7
karymnata

Piękny film, ładnie to ujęłaś, mnie się podobała ta melancholia, kostiumy, muzyka i obraz Paryża. Niestety znajomi z nudów zasypiali w kinie :)

ocenił(a) film na 9
mlodziutka89

Mogę się podpisać pod powyższą odpowiedzią :) oj wsiadłoby się do starego Peugota i pojechało w trasę, jak nie po Paryżu to chociaż po Wrocławiu lat 20, też godny uwagi ;)