Obcy kontra Predator

AVP: Alien vs. Predator
2004
6,0 83 tys. ocen
6,0 10 1 83391
4,1 27 krytyków
Obcy kontra Predator
powrót do forum filmu Obcy kontra Predator

jestem fanem Predatora i Obcego. Ale ten film nie oddaje klimatu tych 2 wymienionych przeze mnie filmów niestety. Nie ma tej atmosfery strachu,niepewności itd. Zaczyna sie ciekawie później jest coraz gorzej. Ale najbardziej wkurzające są te błędy i niedociągnięcia:

-ludzie pierwszy raz widzą taką bestie jak obcy lub kosmitę predatora i nie robi to na nich większego wrażenia że są świadkami takiego wielkiego wydarzenia jakim jest spotkanie przybyszów z innych planet.
-Lex ot tak przebija włócznią Obcego zabijając go.... dziwne bo w 3 części "Obcego" obcy przeżył nawet zalanie go wrzącym ołowiem,nie raz można było też usłyszeć że to organizm doskonały i super wytrzymały....
-następną głupotą jest to że gdy twarzołapy dopadły dwóch ludzi z ekspedycji,po jakiejś godzinie może po dwóch wykłuły się z nich obce które jakimś cudem jeszcze tego samego dnia (czy raczej nocy) stały się prawie dorosłymi osobnikami (nie miały tylko żebrowanego łba)
-pod koniec filmu "dobry" Predator zostaję nadziany na ogon Aliena Queena, ma dziurę w miejscu bebechów a i tak wyłazi z niego już na statku predatorów Predalien....
-do Piramidy prowadziła swego rodzaju długa rura idąc głęboko w dół. Ale jakimś cudem ogromna Królowa Obcych wydostała się na powierzchnię......
-było jeszcze wiele innych głupot ale nie chcę mi się ich wymieniać. Połączenie Uniwersum Obcego i Predatora to dobry pomysł (widać już swego rodzaju zamysł w Predatorze 2 gdzie na statku Predatorów widać czaszkę obcego czy Space'a Jockeya) ale ten film połączył to nieudolnie... Moim zdaniem Alien versus Predator powinien się dziać w przyszłości, na innych planetach,na statkach kosmicznych z marines... tak jak to ma miejsce w grze AvP

Rockman92

Gra wymiata, film to porażka totalna.

Również UWIELBIAM obie serie, ale to połączenie które zaprezentowano na ekranie jest tak marne, jak to tylko możliwe!

ocenił(a) film na 7
GregoryHouse

no grę uwielbiam świetny klimat zwłaszcza w ciemnym pokoju ze słuchawkami na uszach. Póki co w Avp 2011 nie grałem.. a Ty ?

Rockman92

Też jeszcze nie.

Owszem, tak należy w to grać, popieram! Potrafi ponieść poziom adrenaliny. Każdą z postaci idzie się kompletnie inaczej i z innym nastawieniem. Świetna gra.