niedługo...oj niedługo:-)
...CO TY SOBIE WYOBRAŻASZ!!!!!!! AVP TO PIŚMIDŁO KOLEJNYB ZBĘDNY GNIOT! OBCY ZOSTALI ZMIESZANI Z FEKALIAMI!
nie, to nie żaden dżołk. W tego typu filmach esy są najważniejsze, a w kwadrylogii obcego raczej trudno mówić o cyfrowym wkładzie.
taaak... po pierwsze-predatorzyw tej części to straszne cioty dwoch załatwił 1 alien a w dodatku jak obcy biegną do królowej widać strasznie naciągane efekty specjalne nie mówiąc już że obcy przedstawieni byli jak totalna zwierzyna która nie ma krzty rozumu
rozumiem że jakb to było tak że statek predatorów z obcymi się rozbił na ziemi z powodu problemów technicznych i zaczeli walkę a ludzie by ginęli ale takie coś że predatorzy nauczyli nas budować i przywieźli ze sobą obcych co 1000 lat są jakieś mistrzostwa. ciałoo obcego totalnie zjechane ogon jest złożony z segmentów a nie z rury na której są umieszczone te ,, ostrza'' na końcu te otrza nie wiem czemu się powiększają zupełnie jak ten ,,grzebień'' obcego co ma na karku a ządło na końcu ogona jest strasznie wielkie. rury obcego są strasznie chude natomiast obcy nie posiadają tego grzebienia... wszystko to naciągane głupie bezsensowne i idiotyczne
Pozdrawiam fanów PRAWDZIWYCH OBCYCH : Cezarywi
Pamiętaj, że np. "Obcy, ósmy pasażer Nostromo" powstał w roku 1979 i efekty w nim są jak na tamte czasy tak przełomowe jak np. przełomem w efektach był "Terminator 2", czy np "Avatar". Zwróć uwagę, że postać obcego nie zmieniła się od 1979 roku!! Wtedy to powalało na kolana na prawdę!
Problemem jest to, że panują już takie czasy, w których świetne efekty wypierają dobrą fabułę. Kiedyś autorzy musieli pomyśleć, popracować nad fabułą, teraz jest na odwrót - łatwiej jest zaprząc mnóstwo komputerów, grafików do pracy, a resztą (fabułą) się nie martwić... Krótko mówiąc kiedyś ograniczenia sprzętowe zmuszały do pracy nad historią opowiedzianą w filmie.
na dodatek predatorzy coś zrobili królowej że składała jaja z kórych wylęgąły się obcy z gładkimi głowami(robotnice) które są słabsze od tych wojowników z aliens i silniejsi
nawet ze zwykłymi robotnicami nie potrafili sobie poradzić:P
a ja się całkowicie zgadzam, z autorem tematu mi również podobała się ta część bardziej niż inne.