Obcy kontra Predator

AVP: Alien vs. Predator
2004
6,0 83 tys. ocen
6,0 10 1 83389
4,1 27 krytyków
Obcy kontra Predator
powrót do forum filmu Obcy kontra Predator

Słyszałem, że film niemalże został zlinczowany przez opinię publiczną i spodziewałem się gniota. I może właśnie dlatego moje nastawienie było na kawałek śmiecia klasy D. A prawda jest taka, że film mi się naprawdę podobał. Bardzo, ale to bardzo zgrabne połączenie historii ludzi, obcych i predatorów, nie ma żadnej debilnej grupki młodzieży, która zawsze idzie tam gdzie od razu wiadomo, że zginą. Wszystko wydaje się przemyślane. Z klimatem już trochę gorzej, ale dalej jest. Brakuje tej niepewności w bohaterach jaka była pokazana w innych częściach obu serii. Ale mimo wszystko trzyma w napięciu, bardzo dobry balans między fabułą i efektami specjalnymi. Na pewno część gorsza niż pierwsze Alieny lub Predatory, ale nie jest aż tak źle. O gwiazdkę niżej niż poprzednie części jak na moje gusta. Jest kilka dziur w fabule, która i tak jest dobra, ale dodaje do ulubionych za zgrabne połączenie dwóch serii, bo jestem fanem tych filmów, ale przyznam, sam bym tego lepiej nie zrobił. Może inni zagorzali fani Aliena i Predatorów mieliby inny lepszy pomysł jak taka fuzja dwóch potworów powinna wyglądać? Z chęcią poczytam
Pozdrawiam