Obecność

The Conjuring
2013
7,4 253 tys. ocen
7,4 10 1 253063
6,7 45 krytyków
Obecność
powrót do forum filmu Obecność

Ileż ja się naszukałam filmu który postraszy w wersji klasycznej. Psychologicznej. Bez latających
flaków tylko właśnie w taki sposób, w który człowiek w swojej podświadomości zaczyna się trochę
bać. Oglądałam dużo horrorów, wiele. Uwielbiam tego typu filmy. Jednak na filmach typu ''Piła''
zasypiałam. Dlaczego? Przewidywalność. Flaki. Krew. Tortury. Ciągle to samo. :) Tutaj oglądałam
z zaciekawieniem. Nie bałam się aż tak, przyznaję. Kilka razy szybciej mi serce zabiło. Lubię filmy
oparte na historiach prawdziwych. Dla fanów horrorów, którzy szukają ciągle nowych, lepszych w
czasach 3D i 5D w rodzaju klasyczny strach filmów, polecam. :) Dla ludzi którzy się nie boją, i
którzy znają takie klasyki jak ''Lśnienie'' też. Film na plus. ^^ Oby takich więcej.

ocenił(a) film na 8
nevertoolate93

no spoko ale gdzie lsnienie do obecności. mi akurat piła się podobala 1 część. obecność tonaprawde dobry horror. ostatnio straszył mnie tak egzorcysta.

ocenił(a) film na 9
nokash

Egzooorcysta! Genialne. Potwierdzam ;) Szczerze? Nie wiem dlaczego mi się nawiązało.
Piła 1 jest dobra, fakt. Spieprzyli tylko następne części.. ^^

użytkownik usunięty
nevertoolate93

Podpisuję się pod tym ;)

ocenił(a) film na 9

Miło wiedzieć że nie zostałam zhejtowana, pierwszy raz w tej społeczności filmweb się wypowiedziałam. :D

ocenił(a) film na 8
nevertoolate93

Osobiście nie wiem za co Cię hejtować. Masz prawo do swojego zdania bez względu na to jakie ono by nie było. Ja mogę się zgodzić lub nie i wyrazić opinię. Do tego też służą fora :) A swoja drogą że nie którzy tego nie rozumieją i znajdują upust emocji w hejtowaniu to inna rzecz( pewnie gimbazjum ). Tak po cichutku ( bo wstyd troszkę ) przyznam się, że jak i mnie to innym tez się zdarzyło "przyhejcić". Taka natura człowieka. :P

ocenił(a) film na 9
nokash

Wiem, wiem nokash ;D Czytałam fora tutaj i hejty jakie tu leciały i osobiście się bałam wypowiadać, ale uznałam że walić to :P Najwyżej się z kimś pokłócę :D

ocenił(a) film na 8
nevertoolate93

wybory i zdanie innych wypada szanowac. jak się stosujesz do takiej reguły to klutnia nie powstanie. z drugiej strony czasem nie potrafię i nerwy biorą górę. :D

nevertoolate93

to sobei zobacz The Orphan (rowniez z Verą:) - rewelacja! choc to nie horror lecz thriller, ale warto warto warto

ocenił(a) film na 8
tix666

Myślę że warto ale zdania są podzielone i rozumiem argumentacje obu stron. Z jednej strony film mi sie podobał a z drugiej to powiedziałbym że najzwyczajniej ssie... i powiewa kiczem hehe ale farmigie bardzo lubie i dlatego też ten film oglądałem.

ocenił(a) film na 9
nokash

Zgadzam się z Nokashem.. ostatnio widziałam dziwny film. Pierwszy raz miałam ochotę strzelić w głowę dziwkom którzy go stworzyli.
Seed Skazany na śmierć. Więcej brutalności nie dało się chyba pokazać w filmie -,-

ocenił(a) film na 7
nevertoolate93

Popieram. Wreszcie horror w starym, dobrym stylu.Powrót do korzeni gatunku po zniewieściałych Paranormal Activity.

ocenił(a) film na 9
rock79

Chciałam trzy razy zobaczyć Paranormal Activity. Trzy razy usnęłam. :D

ocenił(a) film na 1
nevertoolate93

Ogladałas? http://www.filmweb.pl/Egzorcyzmy.Emily.Rose Mi sie nie udało zasnac..przez tydzien.

ocenił(a) film na 9
soglif3

Oglądałam, żeby to raz ! :P