Beznadziejny film jak dla mnie. To jedyny horror jaki oglądałem, w którym nikt nie zginął, tak swoją drogą.
nie ma reguły, że w każdym horrorze ktoś musi zginąć ;) a tak czepiając się szczegółów to przecież pies został ofiarą ;d
I mi się to podobało, że nikt nie zginął. A nie na siłe uśmiercanie coby fabuła była bardzie przerażająca i że zło dalej szaleje na wolności. A tak jest happy end ale dający do myślenia.
Mnie w niczym nie dawał do myślenia. Horror był nudny i nic sie nie działo. Ściema na początku dała nadzieje że lalka będzie zabijać, a tu jakieś duchy i nudy. Oglądnąłem ten film podczas maratonu horrorów i wcześniej było Martwe zło które było dużo ciekawcze bo więcej się działo. A nie jakieś nudy, trzaskające drzwi, duchy w lusterkach i inne bzdety. No prosze cie, jak coś takiego ma wogóle kogoś straszyć.
Po co mi odpisujesz skoro nie czytasz co napisałem? Nie wspomniałem że film straszny, tylko sam fakt że postacie nie są fikcyjne i ciekawe jak taki coś wyglądało na prawdę. A Martwe zło to typowy straszak więc to inna liga.
Ale wyskakujące nagle potwory czy inne ustrojstwo czy budowanie klimatu. Czasem dobry horror nie straszy podczas seansu ale jak sie potem dopiero nad nim zastanawia.
ale są straszaki typu wyskakujące potwory i taki co działają bardziej na psychikę. ja wolę te drugie
No są straszne ale jak robią coś konkretnego, a nie trzaskanie drzwiami i rzucanie obrazkami. Kogo to ma wystraszyć, przedszkolaka?
Widocznie słabo oglądałeś. A jak podnosiły za włosy i rzucały do góry po ścianach całą rodziną ci umkneło ??
Przecież Martwe zło to jest komedia i do tego jeszcze obrzydliwa . Horrror gdzie jest tylko krew nie może straszyć tylko obrzydza, hektolitry krwi i wnętrzności latające po ekranie to obrzydlistwo .
Właśnie duchy to jest to co jest w horrorze najbardziej przerażającego i strasznego . A tam gdzie co chwila, ktoś ginie i są hektolitry krwi, oraz wnętrzności latające po ekranie to nie żaden horror lecz jakieś obrzydlistwo na którym tylko można się wyżygać .
A wolisz takie gdzie co chwila coś ginie i krew się leje strumieniami ?? Przecież to jest obrzydliwe i śmiesznie a nie straszne .