Obecność

The Conjuring
2013
7,4 253 tys. ocen
7,4 10 1 253063
6,7 45 krytyków
Obecność
powrót do forum filmu Obecność

Beznadziejny film jak dla mnie. To jedyny horror jaki oglądałem, w którym nikt nie zginął, tak swoją drogą.

ocenił(a) film na 8
Jacek_Azael

nie ma reguły, że w każdym horrorze ktoś musi zginąć ;) a tak czepiając się szczegółów to przecież pies został ofiarą ;d

ocenił(a) film na 7
Jacek_Azael

beznadziejny awatar jak dla mnie

HV71

A to forum o awatarach czy filmach jeleniu?

ocenił(a) film na 7
Jacek_Azael

o jeleniach chyba nie...

ocenił(a) film na 9
Jacek_Azael

I mi się to podobało, że nikt nie zginął. A nie na siłe uśmiercanie coby fabuła była bardzie przerażająca i że zło dalej szaleje na wolności. A tak jest happy end ale dający do myślenia.

ocenił(a) film na 2
tihomax

Mnie w niczym nie dawał do myślenia. Horror był nudny i nic sie nie działo. Ściema na początku dała nadzieje że lalka będzie zabijać, a tu jakieś duchy i nudy. Oglądnąłem ten film podczas maratonu horrorów i wcześniej było Martwe zło które było dużo ciekawcze bo więcej się działo. A nie jakieś nudy, trzaskające drzwi, duchy w lusterkach i inne bzdety. No prosze cie, jak coś takiego ma wogóle kogoś straszyć.

ocenił(a) film na 9
ArtworkPoo

Po co mi odpisujesz skoro nie czytasz co napisałem? Nie wspomniałem że film straszny, tylko sam fakt że postacie nie są fikcyjne i ciekawe jak taki coś wyglądało na prawdę. A Martwe zło to typowy straszak więc to inna liga.

ocenił(a) film na 2
tihomax

No ale co to za horror jak nie jest straszny

ocenił(a) film na 9
ArtworkPoo

Zależy co rozumiesz jak straszny.

ocenił(a) film na 2
tihomax

No żeby straszył

ocenił(a) film na 9
ArtworkPoo

Ale wyskakujące nagle potwory czy inne ustrojstwo czy budowanie klimatu. Czasem dobry horror nie straszy podczas seansu ale jak sie potem dopiero nad nim zastanawia.

ocenił(a) film na 2
tihomax

Nie rozumiem... Przecież horror powinien straszyć, na tym to polega...

ocenił(a) film na 9
ArtworkPoo

ale są straszaki typu wyskakujące potwory i taki co działają bardziej na psychikę. ja wolę te drugie

ocenił(a) film na 2
tihomax

Ale większość nie.

użytkownik usunięty
ArtworkPoo

Jeżeli dla ciebie duchy nie są straszne, to radzę nie oglądać takich horrorów .

ocenił(a) film na 2

No są straszne ale jak robią coś konkretnego, a nie trzaskanie drzwiami i rzucanie obrazkami. Kogo to ma wystraszyć, przedszkolaka?

użytkownik usunięty
ArtworkPoo

Widocznie słabo oglądałeś. A jak podnosiły za włosy i rzucały do góry po ścianach całą rodziną ci umkneło ??

użytkownik usunięty
tihomax

Przecież Martwe zło to jest komedia i do tego jeszcze obrzydliwa . Horrror gdzie jest tylko krew nie może straszyć tylko obrzydza, hektolitry krwi i wnętrzności latające po ekranie to obrzydlistwo .

użytkownik usunięty
ArtworkPoo

Właśnie duchy to jest to co jest w horrorze najbardziej przerażającego i strasznego . A tam gdzie co chwila, ktoś ginie i są hektolitry krwi, oraz wnętrzności latające po ekranie to nie żaden horror lecz jakieś obrzydlistwo na którym tylko można się wyżygać .

użytkownik usunięty
Jacek_Azael

A wolisz takie gdzie co chwila coś ginie i krew się leje strumieniami ?? Przecież to jest obrzydliwe i śmiesznie a nie straszne .

ocenił(a) film na 9

Dokładnie mnie np. horrory typu gore nie bawią. Wole jak coś działa na psychikę.