Ogród

Zahrada
1968
7,4 337  ocen
7,4 10 1 337
7,8 4 krytyków
Ogród
powrót do forum filmu Ogród

8/10

użytkownik usunięty

KOMPLETNY ROZPIERDOL !

Ale zaczyna się normalnie. Dwóch przyjaciół,robi sobie przerwe na sisuiu podczas gdy jadą do domu jednego z nich. Właściciel bełkocze coś tam co nie ma większego sensu,znajomy wydaje się nie być tym zaciekawiony ale słucha z szacunku do kolegi.
Chłopaki dojeżdżają !!!!!

i tu się zaczyna ! <moje powiedzonko> Właściciel swobodnie wchodzi do domu i zaprasza drugiego do środka. Przyjaciel nie może,jest zaciekawiony co robi tłum ludzi (w pewnym sensie) otaczającyh dom. W końcu decyduje się wejść,tu poznajemy seksowną żonkę (Czesi są brzydcy ) krótka pogawędka i idziemy do Ogrodu.

!!!!!!!!!!SPOILER!!!!!!!!!!!!!

Właściciel tłumaczy że są trzy warstwy obornika,ziemii i takie tam. Przyjaciel nie słucha nie może zrozumieć co robią tu ci wszyscy ludzie. Własćiciel tłumaczy że są ogrodzeniem (!!!!). Przyjaciel powoli do nich podchodzi,staje koło jednego z nich,od tej pory również on będzie częścią ludzkiego żywopłotu.

Co można napisać o tym arcydziele surrealizmu ?
Chyba tyle,że jest go tu więcej niż we wszystkich Bunuelach,Jodrowskich i reszcie chłopaków. Wzrasta stopniwo (tutaj posłuże się częścią notki towarzysza Głowackiego),jak w "Aniele zagłady" z początku jest normalnie dopiero potem wszystkim odbija,a ręka swobodnie chodzi po pokoju.

film mnie kompletnie przeraził i wstrząsnął "(Harfa birmańska się chowa) i na długo nie wypadnie z podświadomości.

Svankmajer RuLeS

ocenił(a) film na 9

to nie ten film, sorki nie spojrzałem na reżysera, to ten film :-) Pozdro