6,7 6,7 tys. ocen
6,7 10 1 6686
7,0 2 krytyków
Ong Bak 2
powrót do forum filmu Ong Bak 2

Po obejrzeniu średniego "Ong Baka" wziąłem się z ciekawości "dwójkę"... To było okropne przeżycie. Bardzo mało w nim fabuły jak na tak długi film, a sceny walki na pewno nie ponadprzeciętne (sprawnych Azjatów widujemy na ekranach od kilkudziesięciu lat, więc zachwyt "Ong Bakiem" jako filmem z pięknie przedstawionymi sztukami walki wydaje się być przesadzony). Zbyt długie ujęcia, mnóstwo niepotrzebnych i wręcz żenujących scen. Motyw przewodni całego dzieła można zamknąć w słowach "jaki ten główny bohater jest wspaniały" (wspaniałość tę nierzadko odważny widz podziwiać będzie w zwolnionym tempie, żeby na pewno ważnego nie umknęło jego uwadze)... Nie wiem, co jeszcze napisać, w każdym razie "Ong Bak 2" to jeden z najgorszych filmów, jakie widziałem w życiu.

Bardzo spodobała mi się natomiast kolorystyka tego filmu, jednakże z leciutkich bajek o sztukach walki wolę choćby stare "Karate Kidy" (nowy też nie jest zły) czy "Zakazane Królestwo" Jackiego Chana.

ocenił(a) film na 2

Dotrwałem do połowy...jakimś cudem. Prócz ciągłych surrealistycznych bijatyk, film nie ma żadnych wartości.

ocenił(a) film na 1
nillvo

ja oglądnąłem cały chociaż była to tortura. to zdecydowanie film, który najmniej chciałem skończyć - ale dałem radę... jak dajecie 2 to nie wiem co wg was zasługuje na 1

ocenił(a) film na 2
_nagash

Koniec Świata 2012 czy jakoś tak :D

ocenił(a) film na 10

Bez kitu. Karate kidy znacznie lepsze a i o żółwiach ninja nie zapominajmy.