Mam prośbę czy ktoś mi może wytłumaczyć o co w tym filmie chodzi?
Oglądałem różne zawiłe i zakręcone filmy, no ale ten przebija wszystkie. Bohater Tien zostaje prawie zakatowany, wykradają go jego "kumple" ma się zemścić... co to za koleś ten kruk, dlaczego on walczy z nim na końcu... oglądałem ten film dwa razy i szukałem jakiegoś słowa "klucz" i no niestety albo ten film naprawdę jest zryty albo ja zbyt mało oświecony
Ten Kruk to czarownik wynajęty w dwójce przez złotego króla by zabić jego wrogów znaczy Tiena,a te jego czarne tatuaże-napisy na ciele to zaklęcia,rzucił klątwę na złotego króla tego który kazał torturować Tiena,gdy tamten popadł w szaleństwo (to dla ludów dawnych znaczyło że ktoś rzuca na niego klątwę)zabił go i sam się stał królem tym samym przejął całą zemstę Tiena na siebie,bo już w dwójce z nim walczył i chciał Tiena wykończyć.Zresztą tu chodziło o utwierdzenie władzy.Zabicie Tiena umocniłoby go na tronie a do tego używał magii.Scena kiedy czarne tatuaże czy też dym z niego zszedł znaczy stracił swoją moc czarownika.A tak w ogóle widziałeś dwójkę bo te filmy najlepiej oglądać jeden po drugim wtedy łatwiej załapać co jest grane.
no właśnie dwójki nie widziałem :)
więc teraz wszystko już jest jasne, nie sądziłem że ten film będzie aż tak bardzo powiązany z poprzednią częścią.
Dzięki za pomoc......... a raczej oświecenie :D
No 3 jest kontynuacją 2, bo jak by z nich zrobili jeden film to nikt by nie usiedział, taki badziew.