Straszna kicha , żeby tak spartaczyć taki tytuł . Moja ocena 1/10 czyli nieporozumienie .
Pierwsza część Ong Bak była super , druga średnia , ale to gówno to chyba nakręcili z musu . Obyśmy nie doczekali kontynuacji tego badziewia . Chyba najgorszy film roku .
Tony Jaa obraził sie na Hollywood i powiedział że wystapi w Ong Bak 3 tylko wtedy jeśli zajmie sie scenariuszem i reżyserią. Dla tego film jest słaby
Ten scenariusz to chyba na kolanie pisał...
Pierwsza część bardzo dobra, druga średnia a trzecia niestety zabrakło wszystkiego... Można była usunąć i te naprawdę urzekające dialogi i niestety nikt nie powie, że film był przegadany...
Wielka szkoda. Mam szacunek dla Tonyego Jaa za jego umiejetności i za to że przekłada swoją wiare i przekonania nad Hollywodzkie pieniadze. Wszyscy chyba wiedza jakie problemy były pod czas robienia Ong bak 2 i 3. Nie wiem czy ktokolwiek bedzie z nim kiedykolwiek współpracował...
Ja mam nadzieję, że zrobią 4 i powrócą do kontynuacji części 1. Albo Tony zrobi kontynuację Obrońcy, bo też ten film był dość dobry i obfitował w wiele scen walk..
A powiedzcie mi ,jaki styl reprezentował w tej części Pan Jaa? Ponieważ w pierwszej było to Muay Boran ,a w drugiej Wu-Shu z elementami Muay Thai.
Ps.Żeby nie było ,że uważam siebie za mądrzejszego niż Pan Jaa ,w tym filmie mówi się o tym ,że ten styl to Muay Thai ,ponieważ ,dzisiaj odróżnia się Muay Thai i Muay Boran z powodu zzachodnienia się MT. A więc mówiąc prościej Muay Boran to orginalne wczesnośredniowieczne Muay Thai.
Haha ,zapewne ;) Pytam bo sam nie widziałem tego filmu. Inaczej sam potrafiłbym ocenić. Pozdrawiam Street Fighter'owca!
pantaki silat , krabi krabong(walka mieczem) i pewnie inne odmiany silatu ale jak cały system niespecjalnie znane poza Azją południowo wschodnią niestety i ,do tego kung fu lub jak wolisz z muy thai albo muy boran,elementy capoiry ogólnie mieszanka,jako kaskader zna różne style walki i swobodnie ich używa właśnie przez tą różnorodność części 2 i 3 zyskują ale nie wszyscy to doceniają