tak, film sam w sobie nie jest zły . przesadzili moze z zakonczeniem ale poza tym całkiem fajnie się ogląda :)
Jeżeli oglądało się oryginał to nie polecam. Wersja Wesa z 1972 jest lepsza pod każdym względem. Gdy oglądałem ją pierwszy raz zrobiła na mnie duże wrażenie. Szkoda było mi porwanych dziewczyn i sceny gdy są męczone i zabijane działają na wyobraźnie i zapadają w pamięć. W Remaku niestety zupełnie tego nie czuć. Aktorstwo jest drętwe i zarówno bohaterowie jak mordercy zupełnie nie przekonują i są sztuczni. Przez co zupełnie nie interesowało mnie co się stanie z tymi nastolatkami i resztą postaci i nie było mi ich szkoda. Same "mocne" sceny również są dużo łagodniejsze od starej wersji i bez polotu a film ma sporo niepotrzebnych dłużyzn. Od strony technicznej wszystko jest ok ale znów brakowało mi muzyki rodem z oryginału gdzie przy mocniejszych scenach grała dość wesoła sielska muzyka która kontrastując z wydarzaniami na ekranie dawała ciekawy klimatyczny efekt. Podsumowując dostajemy przeciętny film. Widziałem dużo słabsze i dużo lepsze. Jakbym może nie oglądał oryginału dałbym więcej ale tak to tylko 5/10.
Ja nie oglądałam oryginału , ale wersja z 2009 r. bardzoo mi się podobała . Film trzymający w napięciu , ale brutalny ...
Ja nie przepadam za brutalnymi filmami , ale ten mi się podobał :) Jak najbardziej polecam :3