PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=687346}
5,1 1,8 tys. ocen
5,1 10 1 1847
Outpost 37
powrót do forum filmu Outpost 37

Kiedy pojawiła się premiera tego filmu, zobaczyłem po „fajnym” plakacie i mnie tak bardzo wciągnęło, że dosłownie powiedziałem: „będzie odlotowe kino sci-fi”. Zwiastun prezentował się mniej więcej dobrze. Niestety po obejrzeniu filmu trochę mnie się znudziło, za mało przedstawień z kosmitami. Bardzo mnie ruszają obce cywilizacje i istoty pozaziemskie. Owszem w tym filmie jest dynamika i coś tam się dzieje, jakaś fabuła jest. Dałbym ocenę 5/10, ale za efekty specjalnie daję o jedną ocenę wyżej 6/10.
Dokładnie opiszę krótko, dlaczego tak oceniałem:
1. tematyka tego filmu jest przybliżona do wojennej (przypomina mi wojny w Iraku i w Afganistanie, Amerykanie cały czas tam walczą)
2. zależy kto lubi tego typu filmu nagranie z „ręki”. Moim zdaniem najlepiej wygląda nagranie operatorów, jeśli chodzi o inwazję kosmitów
3. efekty specjalne są na wysokim poziomie
4. wygląd kosmitów jest marny, zbudowany jak człowiek, mało ciekawe i mało realistyczne
5. w tym filmie zauważyłem micro-implant i jest pozytywnie zrealizowany, tak naprawdę zdarzają się takie przypadki w naszym świecie
6. mnie dziwi bardzo ten fakt, że kosmici nie potrafią celnie laserem trafić w żołnierza, skoro ich cywilizacja jest ponadprzeciętna, nie wierzę w takie bzdury
7. niepotrzebne sceny z wypowiedziami żołnierzy
8. cały film był dla mnie nieciekawy i za mało emocji