Oz: Wielki i Potężny

Oz: The Great and Powerful
2013
6,1 62 tys. ocen
6,1 10 1 61980
5,5 35 krytyków
Oz: Wielki i Potężny
powrót do forum filmu Oz: Wielki i Potężny

Miło się oglądało, uroczy film, fajne zwroty akcji nie jest nudny i postać Oza jest świetnie wykreowana. Dorośli mogą mu zarzucać nieco naiwności itd. ale czasem można obejrzeć też takie coś :) Ogólnie polecam dla młodszych widzów. Jak zwykle z bajek Disneya płyną fajne morały itd.

ocenił(a) film na 7
sandrusiek_vanillka

uważam kompletnie odwrotnie, podejrzewam, że nie jednemu dziecku film się dłużył i wielu scen by nie zrozumiało. poza tym motyw biednej naiwnie zakochanej mili kunis, która zostaje wykorzystana przez ludzi, którym ufała przez co zmienia się w złą wiedźmę - koszmar dla dziecka, okropny morał.

takiesetam

ona nie została wykorzystana przez ludzi tylko oszukana przez wiedźmę

sandrusiek_vanillka

a morałem będzie tutaj przemiana głównego bohatera ;)

ocenił(a) film na 7
sandrusiek_vanillka

nie wiedziała, że jest wiedźmą, dla niej była siostrą, którą kochała i której ufała.

takiesetam

no tak ale to ona ją oszukała w rzeczywistości ;p Pokazując jej fałszywy obraz

ocenił(a) film na 7
sandrusiek_vanillka

Ja dzieckiem dawno juz nie jestem a bardzo przyjemnie mi sie ogladalo,mialam wlasnie ochote na takie kino :) a co najlpesze ogladam sobie w pokoju,a tu nagle wchodzi mama i siada na kanapie patrze po kilkunastu minutach a ona nada patrzy hehe,a zawsze powtarza ze nie lubi takich nierealnych 'pierdół' i dlatego jestem tez wlasnie podwojnie zaskoczona bo jak widac moze sie podobac kazdemu ;)

ocenił(a) film na 7
Vanja_8

Dokładnie! Film zrealizowany był w taki sposób, że docierał zarówno do dzieci, jak i do dorosłych. Postacie Jamesa Franco i Mili Kunis podobały mi się szczególnie. Gra była w tym filmie taka przyjemna, że aż czasem wydawało się, że się tam jest. James Franco i inny aktorzy stanęli na wysokości zadania w stu procentach. Moja Oz'cena: 10 :)