Oz: Wielki i Potężny

Oz: The Great and Powerful
2013
6,1 62 tys. ocen
6,1 10 1 61980
5,5 35 krytyków
Oz: Wielki i Potężny
powrót do forum filmu Oz: Wielki i Potężny

Nieporozumienie

ocenił(a) film na 1

Wyszliśmy z kina ziewając. Obrazki może i ładne, ale fabuła mało wciągająca. Wiało nudą!

ocenił(a) film na 5
agal_83

Niestety muszę się zgodzić. Zwiastun zachęcał barwami i widokami, a w kinie okazało sie że oprócz tego, film ma nam niewiele do zaoferowania. Niestety przyłapałem się na ziewaniu niejednokrotnie. Na szczęście drzemki udało mi się uniknąć.

ocenił(a) film na 7
agal_83

Ach, przecież nie o fabułę tu chodzi.

ocenił(a) film na 7
agal_83

Fabuła była może i dość prosta, ale spójna. A symbolika nawet trochę bardziej wymagającemu widzowi mogła dać do myślenia. Poza tym naprawdę świetny humor, wiele razy twórcy puszczają oczko do dorosłego widza - bez niesmacznych żartów. Dawno się tak nie śmiałam w kinie, a sądząc po odgłosach wokół mnie również dla wielu innych film był bardzo zabawny, więc nie wiem skąd te ziewanie - może z powodu braku świeżego powietrza. ;]

agal_83

To film dla 6 latków więc nie wiem czemu się dziwisz, że fabuła nie powala.

ocenił(a) film na 6
karol3wroc

Dla 6 latków jest zdecydowanie za długi. Moi siostrzeńcy lat 7-10 prawie ziewali i wyszli z kina nieco zmęczeni....

CatBlack

Na moim seansie dzieci były zachwycone i chciały iść drugi raz więc to zależy.

ocenił(a) film na 4
agal_83

Kolorowo, ale pusto.

agal_83

Mialem to samo.

ocenił(a) film na 2
agal_83

Generalnie nuda. Świat ładny, rozbudowany, kolorowy. Świetne animacje. Na tym koniec plusów. Nikt się nie śmiał, nawet dzieci nie były rozbawione. Jak dla mnie strata czasu, chyba, że ktoś poszukuje filmu przy którym szybko uśnie.