Oz: Wielki i Potężny

Oz: The Great and Powerful
2013
6,1 62 tys. ocen
6,1 10 1 61980
5,5 35 krytyków
Oz: Wielki i Potężny
powrót do forum filmu Oz: Wielki i Potężny

mieć średnią minimum 7,3 a nie jakieś 6,9 !!!

ocenił(a) film na 7
lolmiki

zdecydowanie się zgadzam :P

ocenił(a) film na 7
lolmiki

Podejrzewam że ocena będzie jeszcze niższa, ma dopiero trochę ponad 1000 głosów.

johnyss

niestety :( bo film jest super !

ocenił(a) film na 7
lolmiki

dokładnie, nie rozumiem tak niskiej oceny tego filmu...

ocenił(a) film na 8
lolmiki

Po prostu fanom "Rambo" "Predator" itp ten film nie będzie pasował i nawet nie oglądając go z góry dadzą 1. czy 3 .

Akker

Jestem psycho fanem Predatora a dałem Ozowi 7 nie sprawdza się teoria.

Akker

Myślę, że obrażanie fanów tego typu filmów jest totalnie nie na miejscu. Uwielbiam Antonioniego, co nie przeszkadza mi świetnie bawić się na "Comando" czy "Szczękach". Po prostu trzeba mieć trochę dystansu. Uważam, że Oz był kiepski i tyle. Miałam nadzieję, że wyjaśni się geneza postaci ze starego Czarnoksiężnika (mówię tu o Strachu itd.). Poza tym nie podobała mi się gra Franco i scenografia (a raczej jej animowany odpowiednik), nie wspominając o kostiumach, które do niczego nie pasowały (owszem, Mila w różowym kapeluszu wyglądała świetnie, ale nijak się to miało do całej konwencji). I wybaczcie, ale Michelle Williams nie jest klasyczną pięknością, co trochę kłóci się z treścią filmu. Zabrakło też piosenek, które świetnie sprawdziły się w obrazie z 39 roku. Cóż, po prostu było trochę nudno i nieskładnie.

ocenił(a) film na 8
ljustinel

Nudno i nieskładnie no cóż film był raczej tworzony z myślą o młodszych widzach ..ale tak by rodzice się nie zanudzili ..Więc nie każdemu przypasuje : P i nie miałem na myśli nic złego mówiąc o fanach "Predatora"itp tylko miałem na myśli konkretny rodzaj akcji w filmie : )

lolmiki

już hejterzy zadbają o to by dobremu filmowi zepsuć ocenę. W dzisiejszych czasach coraz trudniej na filmwebie zobaczyć film ze średnią wyższą niż 7.0

ocenił(a) film na 7
serdziu

Co prawda filmu jeszcze nie oglądałem, ale z własnych obserwacji wnioskuje że średnia zazwyczaj spada. Z 2 strony na imdb średnia jest niemal taka sama

lolmiki

jak to obliczyłeś?? daj mi taki wzór

ocenił(a) film na 7
lolmiki

Potargujmy się. Ja proponuję 7.278967.

lolmiki

chętnie bym obejrzał ten film ale w 2d z napisami, niestety nie udało mi się znaleźć kina które by taką możliwość oferowało (czy też raczej nie chcę mi się szukać dalej niż dąbrowa górnicza czy katowice), dlatego choć film mógłby być ciekawy to jednak go nie obejrzę. No ale kina na 3d kasę zdarły z ludzi także na mojej nieobecności nic nie stracą.

serdziu

Jest takie kino, nazywa się internet.

ocenił(a) film na 6
serdziu

Niestety przykład Multikino w Poznaniu, seanse 2D o 9, 11 i 14 - patologia i chamstwo. W CC tylko 3D.

ocenił(a) film na 3
lolmiki

Powinnien miec srednia max 3.00000000002273242942492