Płaskoziemcy

Behind the Curve
2018
6,1 4,0 tys. ocen
6,1 10 1 4028
6,8 12 krytyków
Płaskoziemcy
powrót do forum filmu Płaskoziemcy

Film jest doskonały, bardzo obiektywny. W sumie przedstawia bardzo uniwersalny problem Kowalskiego, który po prostu w dzisiejszym świecie nie potrafi odróżnić prawdy od fikcji. Oglądając go możecie się śmiać z płaskoziemców, lecz ja śmieję się z Was, którzy nabijani w butelkę przez koncerny nie zauważyliście że sprzedaje się Wam np. uszkodzone procesory do komputera i wmawia że są SUPER SZYBKIE. Że w sklepach leżą spalone w połowie kości pamięci ale Wasz system operacyjny da sobie radę z nimi... oczywiście Waszym kosztem (prądu, czasu, kasy). Kupujecie pseudo leki wierząc że faktycznie działają. Krem MICELARNY, filtry do wody czy super oszczędne samochody (które palą tyle samo benzyny ile paliły 100 lat temu). Kupujecie samochody z plastikowymi lampami w miejsce szklanych ... i się cieszycie z tego, kolejne będą z papieru? Producenci niszczą zdalnie Wasze telefony (celowo), a Wy kupujecie kolejne pracując po 10 godzin dziennie. Zastanów się ... czy tak bardzo różnisz się do płaskoziemca?

ocenił(a) film na 6
tomy_m

Źle rozumujesz. Kiedyś odkurzacz działał 10 lat. Dzisiaj działa 3 lata. I co mam zrobić? Mam nie kupić nowego, gdy ten się zepsuje, tylko iść na śmietnik i szukać złoma sprzed dekady, bo "kiedyś to było lepsze"? Tak działa świat, pieniądz goni pieniądz, ale jeśli nie możesz na to wpłynąć, to z tym żyjesz. Niektóre leki to leki placebo. Niektóre działają nie lepiej niż zwykłe ziółka lub niektóre warzywa, przyprawy. Ale ludzie wolą łykać pastylki, bo wierzą, że skoro to LEK, to na pewno działa lepiej niż czosnek. A że ten lek jest w 95% na bazie czosnku, a kosztuje 10 razy więcej od niego to już im do głowy nie przyjdzie... Człowiek jest leniwy, to na pewno.