Pan i władca: Na krańcu świata

Master and Commander: The Far Side of the World
2003
7,2 49 tys. ocen
7,2 10 1 48581
6,8 19 krytyków
Pan i władca: Na krańcu świata
powrót do forum filmu Pan i władca: Na krańcu świata

Kicha i tyle

użytkownik usunięty

Nie dobrze mi się robi jak czytam te wszystkie bzdurne komentarze !!
Czy wy ludzie wszyscy powariowaliscie?
Pan i władca-co to ma być?Nasz Gladiator założył brytyjską peruczkę i lata w obcisłych rajstopach udając wielkiego kapitna okrętu!
Czy wy wszyscy nie znacie historii-przecież to wlasnie Angielski pirat Francis Drak'e uciekał przed hiszpaską armadą bo anglicy w tamtych czasach nie mieli w ogole floty !
A ten film to jak zwykle pomieszanie z poplątanym!Ach ci amerykancy-znowu wciskają kity a wy to wszystko łykacie!
Przykro się robi!

ocenił(a) film na 8

ale Ty fakty mieszasz
Wiesz o czym piszesz? Po pierwsze Crowe nie ma tu zadnej peruczki, a po drugie Francis Drake akurat kopal dupska wszystkim naokolo za cichym przyzwoleniem Elzbiety, na pewno nie uciekal!

użytkownik usunięty
miss_russ

Riposta
No ok. może z tą uciezką przesadziłem -masz racje ze Drak'e to byl kozak i walczyl z kim popadlo ale akurat tak się złożyło ze grabil glównie hiszpanską Armadę-grabil grabil az sie nagrabil no i musial uciekac!!!
Co do peruczki -no nie wiem znając amerykanców i to ich zamilowanie do robienia ludzi w kinie w wieeelkiego balona to bym sie nie zdziwil gdyby nasz Crowe mial sztuczne nie tylko wlosy ale pewnie i wzystko inne!Na pewno ogladasz wiele filmow wiec wojtku wiesz o czym mowie!
Jak ci z hollywoodu chca zrobic ludzi w balona to zawsze im sie uda!

Nie twierdze ze film jest do bani tylko mnie denerwuje ze oni nie mają pojecia o historii a robą takie filmy!Przykladów ich glupoty moglbym wiele dostarczyc ale mi sie nie chce!...

ocenił(a) film na 8

Ale to jest ekranizacja powiesci!
Patrick O'Brian byl Brytyjczykiem i uwazany jest za jednego z najlepszych pisarzy XX wieku! A rezyserem jest Australijczyk, hollywoodzkie sa tu tylko naklady!!!!!!!!!!

użytkownik usunięty

Pojecie o historii...
Sugerowalym zrewidowac swoja wiedze na temat brytyjskiej marynarki wojennej. Troche ci sie pomylily epoki - Drake to koniec wieku XVI-ego, podczas gdy historia przestawiona w filmie rozgrywa sie na poczatku wieku XVIII-ego. W tym okresie marynarka brytyjska była u szczytu potęgi - była niekwestionowanym panem wszystkich niemalże akwenów.

Pozdrawiam

użytkownik usunięty
miss_russ

Oj, bardzo miesza
Jeśli się nie mylę, to akcja filmu rozgrywa się na przełomie XVIII i XIXw., kiedy to flota brytyjska niepodzielnie władała morzami.