Patologia

Pathology
2008
6,6 35 tys. ocen
6,6 10 1 34997
6,2 6 krytyków
Patologia
powrót do forum filmu Patologia

Niektórzy z was piszą, że ten film miał widzowi dać coś do zrozumienia... powiedzcie więc co ??... Nie musicie odpowiadać. Odpowiedź brzmi ,,NIC,,

Film można obejrzeć dla zabicia czasu. Dałem 5/10, ponieważ film jest ,,OK,,.

Owa produkcja ukazuje grupke pseudo przyjaciół, którzy w intrygujący a zarazem nieco niesmaczny sposób oddają się swojej ,,pasji,,. Jedyne co widz może wynieść po obejrzeniu filmu to obraz przedstawiający autopsje.

Tak jak wcześniej wspomniałem: film nie ma najmniejszego przesłania. Jest jedynie obrazem przedstawiającym prace patologa. Wątek miłosny również nie chwytał widza za serce (przynajmniej mnie).

Doszukując się na siłę atutów filmu można zauważyć, że gdyby główny bohater nie angażował się w chorą grę to jest narzeczona by żyła.

Moim zdaniem jest to mało ambitne kino, bez zaskakującej fabuły.

Tak na marginesie: w żadnym stopniu film nie szokuje ani nie powinien wprowadzać widza w niesmak, gdyż ukazanie wnętrzności ludzkiego ciała przy profesjonalnej autopsji nie jest niczym szokującym. Jest dla was zaskoczeniem co w środku każdego z nas siedzi? :D Nie żartujcie.

Dlatego proponuje na przyszłość nie nastawiać się na coś rewelacyjnego tylko z dystansem podejść do filmu.

POZDRAWIAM

adek88_90

Sam podałeś fragment przekazu tego filmu. Nie wypowiadaj się w imieniu ogółu bo to nic nie daje.
Jeszcze pomyśl nad tym, co dzieje się z ludźmi, którzy mają w swoim ręku pewnego rodzaju "broń", śmiało wykorzystują ją przeciw innym. Taką broń mieli ci lekarze, ich wiedza miała służyć ludziom, lecz to nie spełniało ich ambicji. Chcieli "bawić się" inaczej, nie zwracając uwagi na innych. Chcieli dla własnej satysfakcji popełnić morderstwo doskonałe, to było ich celem. Dziś każdy może powiedzieć, że to oburzające i niedorzeczne. Doprawdy? Dowodem na to moglibyśmy być tylko my w swoim postępowaniu. Czy kiedy osiągniemy odpowiednią władzę, nie użyjemy jej przeciw innym?
I tak można bardzo długo doszukiwać się przekazów i myśli w tym filmie. Bo nie jest on "pusty", nie można go obejrzeć i koniec.