Patologia

Pathology
2008
6,6 35 tys. ocen
6,6 10 1 34992
6,2 6 krytyków
Patologia
powrót do forum filmu Patologia

Tytuł dwuznaczny. Film był tak obrzydliwy, jak żaden inny, ale właśnie na tym polega jego fenomen. Nareszcie coś ciekawego i kontrowersyjnego. Polecam, film dla ludzi (przede wszystkim) o mocnych żołądkach i otwartych umysłach. I niech mi ktoś teraz powie, że "Ludzka Stonoga" to szczyt ohydztwa (chociaż dla mnie nigdy nim nie był) - natychmiast odeślę pod ten adres. Oczywistym jest również to, że gdy zwiększy się oglądalność - spadnie ocena. Dlaczego? To bardzo proste. Dla ludzi filmy wzbudzające kontrowersję, kłócące się z czyją moralnością, poczuciem estetyki, równają się ocenie zwanej tutaj "nieporozumieniem". I nie film, tylko właśnie taka postawa jest dla mnie "chora". Zacofane społeczeństwo. Jednym słowem: PATOLOGIA.

Swoją drogą... jeżeli zna ktoś filmy o podobnej "wymowie" proponuję podzielić się na forum. Pozdrawiam serdecznie!

Matheleine

Jeszcze jedno, co do postawy oceniających: denerwuje mnie zwłaszcza taka, podczas gdy ludzie oceniają, jako chłam, chociaż sami nie obejrzeli do końca/wcale. Nie jest to arcydzieło, jednak na pewno zasługuje na wysoką notę. Wszyscy oburzeni narzekają, a film zostaje w pamięci i (nie)stety muszę stwierdzić, że właśnie o to chodziło!

ocenił(a) film na 2
Matheleine

To nie zasługuje nawet na 1/10... Tam się kompletnie nic nie dzieje... Zapowiadane było niebo, a ujrzeliśmy gówno na trawniku... Obejrzałem to do końca. Był tak nudny, że następnego dnia połowę zapomniałem... Dużo nie brakowało, aby przysnąć podczas oglądania...