Pewnego razu w Anatolii

Bır Zamanlar Anadolu'da
2011
6,9 5,1 tys. ocen
6,9 10 1 5055
7,7 27 krytyków
Pewnego razu w Anatolii
powrót do forum filmu Pewnego razu w Anatolii

Ciekawy

ocenił(a) film na 7

Spodziewałem się,że będzie to nużący monotonny film, którego łatwo nie będzie się oglądać.
I muszę przyznać ,że trochę się zaskoczyłem.
Co prawda wszystko toczyło się powoli, jednak film posiadał w sobie coś co sprawiło,że 2,5
godziny spędziłem bez większych problemów oglądając film z zaciekawieniem.
Bardzo ładne zdjęcia, wiatr poruszający drzewami oraz wyschnięte trawy chwiejące się na
wietrze ,który swoim szumem zapowiada nadchodzącą burze wszystko to w nocnej scenerii oświetlone reflektorami powoduje ciekawą nastrojowość.
I tak snujemy się razem z tymi wydarzeniami odkrywając powoli różne aspekty,które
odsłaniają się z biegiem wydarzeń. Nie koniecznie wszystko musi wydawać się oczywiste,jednak na pewno jest przemyślane. Był to ciekawy film 7/10

ocenił(a) film na 7
Fireghost

Zgodzę się z oceną jak i z tym co napisałeś. Taki powolny film drogi, refleksyjny zarówno dla bohaterów jak i widza. Ogólnie dużo europejskości wyczuwałem w tym filmie. Wiadomo Turcja to połączenie Azji i Europy ale bardziej czułem że oglądam film z Bałkanów niż film arabski/azjatycki. Film lekko za długi ale oglądałem bez znużenia. Generalnie film na plus może żeby tam na jakieś "Złote Palmy" nie zasłużył ale myślę ze jest to solidny, dobry film który jest dość łatwy w interpretacji. Przynajmniej tak to wygląda z mojego punktu widzenia.