Pewnego razu w Anatolii

Bır Zamanlar Anadolu'da
2011
6,9 5,1 tys. ocen
6,9 10 1 5055
7,7 27 krytyków
Pewnego razu w Anatolii
powrót do forum filmu Pewnego razu w Anatolii

Nastawiłem się niezwykle pozytywnie na ten film. Nagroda i opis filmu dawały nadzieję na fajny
wieczór, a jednak nic takiego się nie stało. Starałem się wczuć w klimat filmu oraz dialogi, które
miały być głównym tematem. Nie udało się, film dłużył mi się niesamowicie. Oczywiście niektóre
dialogi miały coś w sobie tylko na 2,5h film dla mnie to za mało. Wynudziłem się okropnie i
czekałem na to kiedy ten film wreszcie się skończy. Na koniec dodam, że nie jestem z tych, których
fascynuje tylko kino akcji. Lubię kino, które snuje opowieść w swoim powolnym tempie ale musi
mieć to coś w sobie, tak jak np. Syberia Monamour, film, który obejrzałem dzień wcześniej.

Kali999

Niestety, nie dałam rady obejrzeć do końca. I to nie dlatego, że fascynują mnie tylko Transformersi :) Lubię kino powolne, refleksyjne i klimatyczne, takie jak wspomniana przez Ciebie "Syberia Monamour" (10/10), czy filmy Kim Ki-duka (ulubione to "Wiosna, lato, jesień, zima... i wiosna" czy "Pusty dom"). Ten film to po prostu nie mój klimat, nie mnie porusza mnie i nie zachwyca. Każdemu co innego w "duszy gra".