Jako komediaa oceniła bym 10/10;D Naprawde niezły film;D
Cały film sie śmiałam;d to naprawde jest lepsze niż jakakolwiek komedia;D:D
Cały film się śmiałaś? Na początku i napisach końcowych też?
O rany! To musiał być super towar. Daj mi adres swojego dilera!
Dla mnie ten film jest jednym z lepszych w swoim gatunku.To chyba najpopularniejszy slasher [no może poza świetnym Halloween] jaki kiedykolwiek powstał.Zapoczątkował cała filmową serię.Genialny klimat i świetna muzyka.Sam Jason Voorhees stał się postacią kultową,a jego hokejowa maska[pojawiająca się dopiero w 3 części]stała się,oprócz rękawicy Freedy'ego Krugera,jednym z najbardziej rozpoznawanych filmowych rekwizytów.Z kolei scena, w której Alice zostaje wciągnięta przez powstałego z wodnego grobu Jasona stała się jedną z najbardziej rozpoznawalnych scen w historii kina.A sam film stał się ikoną dla powstających później slasherów.
Najlepsza była końcówka jak Jason wciągnął dziewczyne pod wode;D wtedy wstałam z kumpelą i zaczełyśmy bić brawo;D:D nie potrzebowałam żadnego towaru;D wystarczył mi Jason;D:D
pozostane przy ocenie 5/10. Moze dlatego ze wole watek Jasona jak jego matki szukajacej zemsty na obozwiczach. Stara kobieta jako killer po prostu do mnie nie przemawia ale oczywiscie jest to klasyk i jak ktos jest fanem horroru to ten film powinien sie znalesc w jego kolekcji.
nie zabijanie ludzi, tylko nieudolność reżysera, który nie potrafi nakręcić horroru. jako horror daję 3,5/10 za Jasonka i Pierre'a, a jako komedyja to się zgadzam - 10/10.
pozdrawiam, Charlotte.
Lisa
Wiemy, że zazdrościsz, ale niestety do nas nie dołączysz, bo tylko my jesteśmy tutaj poszukującymi inspiracji, Artystkami,
pozdrawiam,
Lisa.
1. We're in Poland, so let's use polish.
2. Czy ktoś z Tobą rozmawia? Chyba nie...
3. Zarówno w języku polskim, jak i w języku angielskim znak "!", nie oznacza "i".
Pozdrawiam,
Lisa