Piątek trzynastego

Friday the 13th
1980
6,4 29 tys. ocen
6,4 10 1 29230
5,7 22 krytyków
Piątek trzynastego
powrót do forum filmu Piątek trzynastego

Witam serdecznie , postanowiłem napisac na tym forum w celu sprawdzenie pewnej wiadomośći,,,otóż kiedyś za pięknych czasów piractwa na kasatech krążyła pewna część Piątku 13-go której niestety teraz nie ma nigdzie , ani w oficjalnych boxach (vel wydawnictwach) ani nawet na oficjalnych stronach filmow-internetowych...Otóz istniała pewna cześć,pomiedzy 7 a 8 częścią gdzie nasz bohater polował sobie w okresie zimowym,jezioro crystal lake było całe zamarznięte,ale lekko przy brzegu było troche miejsca wolnego od lodu i tędy z jeziora wyłaził Jason,w filmie dobitnie pokazane było że Jason żyje i mieszka na dnie jeziora i stamtąd wypatruje nowe ofiary.Jason wyglądał okropnie ,całe ciało mu odpadało a kręgosłup miał na wierzchu cały.W tym okresie nad obóz przybywa ćwiczyć grupa hokeistów,Jason ma sporo pracy..Ze scen które pamiętam wiem że Jason zmienił tutaj maskę na nową(zabrał ją bramkarzowi),a na końcu kilku młodych hokeistów uciekalo samochodem i przejechali Jasona, on wstał podniósł maskę i widać było napis 'Do nowego Yorku ileś tam mil" tak ta częśc się konczyła....Mam ogólnie pare pytań bo po tylu latach to można dostac kręćka,jak myślicie było coś takiego???czy mozliwe że w tamtych latach to był jakis nie wiem odcinek telewizyjny,albo jakiś inny film dobrze zrobiony jako podróba??Za czasów piractwa wiele było rzeczy nie do wyjaśnienia i do raczcej niespotkania jak np.Nocne Mary częśc 0(jak Freddy jest dzieckiem i sa pokazane jego pierwsze morderstwa które rzokomo zostały wykorzystane w części 6 Koszmaru)????Wiem razcej co kiedyś widziałem i miałem na kasecie,bo skąd bym pamietał takie szczegoły???Napiszczcie co tym myslicie,może to macie nawet w soich zbiorach??cena czy wymiana obojętne jaby co!!!Podaje gg:8895101 ,,,e-mail: radwol85@gmail.com...Pozdrawia m serdecznie.....

ocenił(a) film na 10
radwol85

Ja również pamiętam sceny z Jasonem w roli głównej z lat mojej młodości których nie znalazłem oglądając wszystkie już częście w czasach obecnych.Owego czasu w sieci kablowej w moim mieście był program Sky Movies i na owym własnie kanale reklamowali film z Jasonem ale nie odbywało się to w zimie tylko z tego co pamiętam to raczej było ciepło i coś w stylu pustyni?? tzn. dookoła był piasek, jakiś domek... To wszystko co pamiętam.Ale pamiętam też jego kregosłup gdy Jason wchodzi na jakąś łódkę ale to nie była ta łódź z odcinka 8,ani ta na początku ani ta co bohaterowie płynęli nią do NY. Też mnie ciekawi cóż to mogło być. Pozdrawiam