Czy ktoś czytał tą książkę w polskim tłumaczeniu ?? I czy wogóle jest ta książka w polskim tłumaczeniu ?? Jak ktoś wie, proszę o info, z góry dziękuję :)
Jeszcze chwilka, ma pojawić się z początkiem września, kolejne części trylogii mają się pojawiać co kilka miesięcy. Jest już oficjalny profil na FB: 50twarzygreya
na ch.omikuj jest wszystko ;) co prawda chyba nie wszystkie rodzdziały są jeszcze przetłumaczone ale zacząć można.
Na cho.miku jest już 1 część książki i kilka rozdziałów 2, pewna dziewczyna podjęła się tłumaczenia całej serii i bardzo sprawnie jej to idzie :)
Jesteś świetna! Jak możesz podawać innym użytkownikom hasło do cho.mika, który nie jest Twoją własnością? Myślisz, że dlaczego ono jest tam założone? Przecież nie tak dla jaj. Po co osoba to tłumacząca zawracałaby sobie głowę odpisywaniem na pw, które właśnie proszą o to hasło dostępu?
Napisałam już niżej, że nie podawałam żadnych haseł do tego cho.mika, jedynie nazwę, poza tym wiele osób podaje nazwy na różnych portalach. JA NIE PODAWAŁAM ŻADNYCH HASEŁ
Skoro dziewczyna od tłumaczenia robiła to pro publico to dlaczego teraz jest taka wielka afera z tytułu podania cho.mika?
Dziewczyna robiła to publicznie do czasu kiedy jej administracja nie usunęła tego tłumaczenia i dlatego założyła hasło, a i tak usunięto je ponownie. Wiec nie wiem czemu tak się dziwicie...
Ja się dziwię,bo raz-wyszukiwarka nie boli,dwa-cho.mik z założenia chyba zakłada taką wymianę plików,więc tym bardziej nie rozumiem tego zbiorowego oburzenia.A to,że odwalasz kawał dobrej roboty to już inna para kaloszy i wierz mi,że na pewno dużo osób jest Tobie wdzięcznych za to,że się podjęłaś tłumaczenia.
przyjęłam zaproszenie ale nie pokazujesz mi się w znajomych i jak chce ciebie zaprosić to błąd się pojawia ;/
Witam.
Przeczytałam już książkę, ale opinie napiszę później. Teraz mam do Was pytanko :) O czym jest druga część ? Tzn, wie może co się w niej mniej więcej dzieje?
Jeżeli chodzi o oficjalne wydanie to nie mam pojęcia, a do osoby tłumaczącej drugą część nieoficjalnie już się wydawnictwo przyczepiło, więc chyba postanowiła je udostępniać jedynie zaufanym osobom :)
pięknie... wysyłajcie to tłumaczenie zupełnie obcym osobom, podajcie linka i hasło... czy Wy myślicie? I jeszcze podana nazwa użytkownika, osłabłam...
Mogłabyś mi przesłać ma maila 1 część?... wszędzie szukałam i nie moge znaleźć
mój e-mail podam na priv . ^_^
mogłabym również prosić o tego ebook'a? byłabym bardzo wdzięczna ;)
klakier.ka@vp.pl
z góry dziękuję :)
pięknie... wysyłajcie to tłumaczenie zupełnie obcym osobom, podajcie linka i hasło... czy Wy myślicie? I jeszcze podana nazwa użytkownika, osłabłam...
Chciałabym tylko powiedzieć, że podałam jedynie nazwę użytkownika, usiłowałam wkleić linka do cho.mika, przyznaję się, ale nie można ich tutaj wklejać. Nie podawałam żadnych haseł do twojego konta mimo próśb, poza tym ktoś tutaj rozsyła oficjalnego ebooka, który niedawno się ukazał. Jeżeli naruszyłam twoją prywatność lub popełniłam jakikolwiek błąd to bardzo przepraszam.
Przepraszam przyznaję się do błędu, naprawdę nie wiedziałam, że z tego powodu będę miała problemy, wiele chomików tłumaczy książki i są podawane nazwy chomików i nie ma z tym problemu, wiem, że popełniłam błąd, zdaję sobie z tego sprawę i bardzo, bardzo przepraszam.
podobno "50 twarzy Greya" powstało z ff zmierzchowego "Master of The Universe” i w zwiąkzu z tym czy ktoś posiada tłumacznie polskie tego ff? bo udało mi się wyszukać niestety tylko angielskie.
Ja posiadam tłumaczenie polskie. Można je znaleźć także na cho.miku gaclaw123 (dziewczyna tłumaczyła ten ff) w folderze "M".
a czy mogłabyś mi przesłać na maila, bo niestety folder na ch*miku zabezpieczony jest hasłem (chyba, że znasz też hasło:P) odezwij się na priv :)
Hasło jest takie jak w nawiasach, oczywiście mogłabym i wysłać maila, ale niestety nie mam możliwości wysłania PW do Ciebie.