PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=655761}

Pięćdziesiąt twarzy Greya

Fifty Shades of Grey
2015
4,5 206 tys. ocen
4,5 10 1 205510
2,7 59 krytyków
Pięćdziesiąt twarzy Greya
powrót do forum filmu Pięćdziesiąt twarzy Greya

Czy ktoś czytał tą książkę w polskim tłumaczeniu ?? I czy wogóle jest ta książka w polskim tłumaczeniu ?? Jak ktoś wie, proszę o info, z góry dziękuję :)

Aniuleczqa

Jeszcze chwilka, ma pojawić się z początkiem września, kolejne części trylogii mają się pojawiać co kilka miesięcy. Jest już oficjalny profil na FB: 50twarzygreya

Aniuleczqa

na ch.omikuj jest wszystko ;) co prawda chyba nie wszystkie rodzdziały są jeszcze przetłumaczone ale zacząć można.

Aniuleczqa

Na cho.miku jest już 1 część książki i kilka rozdziałów 2, pewna dziewczyna podjęła się tłumaczenia całej serii i bardzo sprawnie jej to idzie :)

gabry886

Możesz podać linka?:)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
gabry886

Mogłabyś mi napisać prywatną,bo trzeba mieć hasło? wysłałam zapro ;-)

ocenił(a) film na 3
maIinowa

też bym chciała hasło, ;D

gabry886

Jesteś świetna! Jak możesz podawać innym użytkownikom hasło do cho.mika, który nie jest Twoją własnością? Myślisz, że dlaczego ono jest tam założone? Przecież nie tak dla jaj. Po co osoba to tłumacząca zawracałaby sobie głowę odpisywaniem na pw, które właśnie proszą o to hasło dostępu?

duszyca50

Napisałam już niżej, że nie podawałam żadnych haseł do tego cho.mika, jedynie nazwę, poza tym wiele osób podaje nazwy na różnych portalach. JA NIE PODAWAŁAM ŻADNYCH HASEŁ

duszyca50

Skoro dziewczyna od tłumaczenia robiła to pro publico to dlaczego teraz jest taka wielka afera z tytułu podania cho.mika?

maIinowa

Dziewczyna robiła to publicznie do czasu kiedy jej administracja nie usunęła tego tłumaczenia i dlatego założyła hasło, a i tak usunięto je ponownie. Wiec nie wiem czemu tak się dziwicie...

ma_dzik

Ja się dziwię,bo raz-wyszukiwarka nie boli,dwa-cho.mik z założenia chyba zakłada taką wymianę plików,więc tym bardziej nie rozumiem tego zbiorowego oburzenia.A to,że odwalasz kawał dobrej roboty to już inna para kaloszy i wierz mi,że na pewno dużo osób jest Tobie wdzięcznych za to,że się podjęłaś tłumaczenia.

maIinowa

Ok, cicho już, spokój!! :D Mój komentarz został zablokowany, nie wszczynajcie wojny!! :)

Aniuleczqa

Ja mam już EBOOKA w polskim tłumaczeniu :) Popatrzcie na peb :)

Paula230

Mogłabyś dać linka?

justynaa95

Wysyłam zaproszenie aby napisać Ci w prywatnej wiadomości :)

ocenił(a) film na 3
Paula230

czy mogłabym również poprosić o linka? :)

gosiula_baby

Nie mogę wysłać do ciebie wiadomości... nie wiem dla czego

ocenił(a) film na 3
Paula230

przyjęłam zaproszenie ale nie pokazujesz mi się w znajomych i jak chce ciebie zaprosić to błąd się pojawia ;/

ocenił(a) film na 3
Paula230

Hej :) Mogłabym tez prosic o przeslanie linka bo nigdzie nie ma :P

Paula230

Również bym poprosiła o link jeśli to nie problem. :)

Paula230

mogłabyś mi wysłać na m.a.c.88@wp.pl lub podać linka?

m_a_c_88

Wysłałam na maila. Plik masz w załączniku :)

Paula230

Witam.
Przeczytałam już książkę, ale opinie napiszę później. Teraz mam do Was pytanko :) O czym jest druga część ? Tzn, wie może co się w niej mniej więcej dzieje?

Agnessss_filmaniak

Ex dziewczyna Christiana prześladuje Anastasię, to tak w wielkim skrócie :D

użytkownik usunięty
Aniuleczqa

hej mam 1 część moję przesłać na maila interesuje mnie 2 i 3 część ma ktoś może

2 i 3 część jeszcze nie zostały przetłumaczone :)

użytkownik usunięty
gabry886

dzięki :] daj znać jak będziesz miała jakieś info ;)

Jeżeli chodzi o oficjalne wydanie to nie mam pojęcia, a do osoby tłumaczącej drugą część nieoficjalnie już się wydawnictwo przyczepiło, więc chyba postanowiła je udostępniać jedynie zaufanym osobom :)

użytkownik usunięty
gabry886

Ok, dzięki :]

gabry886

pięknie... wysyłajcie to tłumaczenie zupełnie obcym osobom, podajcie linka i hasło... czy Wy myślicie? I jeszcze podana nazwa użytkownika, osłabłam...

Mogłabyś mi przesłać ma maila 1 część?... wszędzie szukałam i nie moge znaleźć
mój e-mail podam na priv . ^_^

użytkownik usunięty
Tatia_Petrova

jasne wyśle jak podasz adres :)

Czy tez bym mogła poprosić o przesłanie książki na emaila? :) moj e mail to lena0205@wp.pl

Lena0205

Jeśli to nie problem także prosiłabym o przesłanie ebooka mailem

madziia.g@wp.pl

m_gruszczynskaa

mogłabym również dostać ebooka pierwszej części ?

klaudia2314@interia.pl

ocenił(a) film na 3

mogłabym również prosić o tego ebook'a? byłabym bardzo wdzięczna ;)

klakier.ka@vp.pl
z góry dziękuję :)

Aniuleczqa

pięknie... wysyłajcie to tłumaczenie zupełnie obcym osobom, podajcie linka i hasło... czy Wy myślicie? I jeszcze podana nazwa użytkownika, osłabłam...

ma_dzik

Chciałabym tylko powiedzieć, że podałam jedynie nazwę użytkownika, usiłowałam wkleić linka do cho.mika, przyznaję się, ale nie można ich tutaj wklejać. Nie podawałam żadnych haseł do twojego konta mimo próśb, poza tym ktoś tutaj rozsyła oficjalnego ebooka, który niedawno się ukazał. Jeżeli naruszyłam twoją prywatność lub popełniłam jakikolwiek błąd to bardzo przepraszam.

gabry886

Ale nazwę podałaś i to wystarczy...

ma_dzik

Przepraszam przyznaję się do błędu, naprawdę nie wiedziałam, że z tego powodu będę miała problemy, wiele chomików tłumaczy książki i są podawane nazwy chomików i nie ma z tym problemu, wiem, że popełniłam błąd, zdaję sobie z tego sprawę i bardzo, bardzo przepraszam.

Aniuleczqa

podobno "50 twarzy Greya" powstało z ff zmierzchowego "Master of The Universe” i w zwiąkzu z tym czy ktoś posiada tłumacznie polskie tego ff? bo udało mi się wyszukać niestety tylko angielskie.

puma

Ja posiadam tłumaczenie polskie. Można je znaleźć także na cho.miku gaclaw123 (dziewczyna tłumaczyła ten ff) w folderze "M".

xBlue

a czy mogłabyś mi przesłać na maila, bo niestety folder na ch*miku zabezpieczony jest hasłem (chyba, że znasz też hasło:P) odezwij się na priv :)

puma

Hasło jest takie jak w nawiasach, oczywiście mogłabym i wysłać maila, ale niestety nie mam możliwości wysłania PW do Ciebie.

xBlue

dzięki za info ;) już ściągnęłam.

puma

Nie ma za co :) Miłego czytania!

xBlue

A masz może przetłumaczoną drugą część? :)

edutilos

Tłumaczenie jest w toku (także na tamtym cho miku co podałam). Aktualnie jest 9 rozdziałów.

xBlue

podobno 2 ostatnie rozdziały IIczęści zostały calkowicie usunięte z internetu przez autorkę