Piękna i Bestia

Beauty and the Beast
1991
7,6 168 tys. ocen
7,6 10 1 167578
7,6 41 krytyków
Piękna i Bestia
powrót do forum filmu Piękna i Bestia

i kiedy zobaczyłam, że ze starymi, najlepszymi dubbingami to aż ręce zacierałam do rozpoczęcia kupna moich ukochanych filmów, a tutaj szok! Mała syrenka nawet na allegro kosztuje od 200zł, Kopciuszek od 150, a Śpiąca Królewna nawet do 300zł!! Najgorsze, że jest to na razie jedyne dostępne wydanie tych filmów na dvd na naszym rynku :( Rozumiem, że z okazji 50 rocznicy wydają nowe, limitowane edycje, ale co z normalną wersją dla przeciętnego Kowalskiego, który zamiast oczywistego ściągnięcia bajki z neta, chciałby kupić normalne DVD? Tyle mówią, że mamy dostęp do oryginałów na wyciągnięcie ręki i nie musimy piracić, ale szczerze, pomimo mojej wielkiej miłości do tych animacji, nie kupię jednej płyty DVD za 200zł, bo to po prostu się nie opłaca! A serce z żalu pęka :(

ocenił(a) film na 10
vampire_knight

Mam tak samo :( Moje hobby to kolekcjonowanie dobrych filmów na dvd. Na razie nie jest za duża, właśnie z tego względu, gdyż nie są tanie. Nawet filmy, które powstały 15 lat temu są uznawane czasami za unikat i trudno je dostać, a jak się dostanie, to nie wiadomo czemu po takiej cenie. Ale przyznam, że zdarzają się mega okazje - odwiedzaj Carrefoura! Znalazłam tam raz mega przecenę na "Bez mojej zgody" i "Zaklęci w czasie" z 49,99 na 4,99. Nie wiem jak to się stało, ale wzięłam bez wahania. Szkoda jednak, że takie kultowe bajki jak "Piękna i Bestia" - moja ulubiona - kosztuje tyle ile wyżywienia dla studenta na miesiąc. ;) Po prostu kosmos.

ocenił(a) film na 9
invisiblefairy

mi się udało dostać "Piękną i bestię" za 19,99 w Katowicach w Media Markt, wziąłem bez zastanowienia. Jutro chyba podjadę jeszcze po "Bambi" bo jest w tej samej cenie. Teraz czekam aż "Zakochany kundel" trochę potanieje bo 49,99 to na chwilę obecną dla mnie to dużo.

ocenił(a) film na 10
karolalien

Ooo! Super, ale niestety u mnie w mieście nie ma Media Markt! Jest na szczęście Media Expert, praktycznie te same ceny. :)