Cała trylogia "Piratów..." jest nic nie wartym pokarmem dla mas. Te filmy sa niesamowicie puste , nie rozumiem jak może się wam coś takiego podobać (prawdopodobnie zostanę za to zjechany jak mało kto, ale trudno :/).
A co najgorsze zdecydowana większość forumowiczów zachwyca sie kreacją aktorska stworzoną przez Deppa , szczerze mówiąc za Sparrowa powinien dostać mocnego kopa w d... , co to właściwie ma być , jak dla mnie zepsuł sobie cały dotychczasowy dorobek. Pamiętacie go w "Marzycielu" , "Czekoladzie" albo w "Sekretnym oknie"? To była gra ,a teraz co, ciągle powtarzane idiotyczne miny , którymi podniecają się małolaty (zresztą przez , które znalazł sie tak wysoko w Top 100). I nie będę się rozspisywał jeszcze o tym p..... Bloomie czy jak on tam ma.
Jednym słowem ŻENADA. Mam nadzieje, że nie wyjdą kolejne części bo mogę tego nie przeżyć :p Życze wszystkim miłego dnia :d, a Deppowi odejścia od błazeńskiego stylu i powrotu na szczyt.
Więc tak po pierwsze: szanuję twoje zdanie. Po drugie: już je wyrażasz to nie obrażaj filmu ani jego fanów. Trylogia "Piratów..." to czysta rozrywka. Można się oderwać od rzeczywistości. Jeśli chodzi o Deppa, to właśnie on, jego poruszanie się, teksty i miny uratowały film, który wbrew twojej opinii nie był żenadą. Nawet jeśli Depp jest w Top100 dzięki fankom, to co z tego? Zazdrościsz? Zasłużył sobie. Mam nadzieję, że kolejne części wyjdą, a jeśli ty nie przeżyjesz, to już twoja sprawa. Ja za tobą płakać nie będę. Jeden człowiek mniej czy więcej na świecie nie robi mi różnicy.
Ach jakby co, to nie jestem żadną małolatą. I nie wstydzę się mimo swojego wieku, że lubię trylogię "Piratów...".
Pozdrawiam wszystkich fanów. A nie fanów mam głęboko gdzieś.
Więc tak. Po pierwsze: szanuję twoje zdanie. Po drugie: już je wyrażasz to nie obrażaj filmu ani jego fanów. Trylogia "Piratów..." to czysta rozrywka. Można się oderwać od rzeczywistości. Jeśli chodzi o Deppa, to właśnie on, jego poruszanie się, teksty i miny uratowały film, który wbrew twojej opinii nie był żenadą. Nawet jeśli Depp jest w Top100 dzięki fankom, to co z tego? Zazdrościsz? Zasłużył sobie. Mam nadzieję, że kolejne części wyjdą, a jeśli ty nie przeżyjesz, to już twoja sprawa. Ja za tobą płakać nie będę. Jeden człowiek mniej czy więcej na świecie nie robi mi różnicy.
Ach jakby co, to nie jestem żadną małolatą. I nie wstydzę się mimo swojego wieku, że lubię trylogię "Piratów...".
Pozdrawiam wszystkich fanów. A nie fanów mam głęboko gdzieś.
Te filmy nie są puste. Ich istnienie ma konkretny cel - dostarczyć ludziom rozrywki, a one to robią. Tak. Większość osób zachwyca się kreacją stworzoną przez Deppa, a nawet nim samym. Ja też. I co z tego? Nawet jeśli znalazł się w Top100, to sobie zasłużył. Nie zazdrość. Wystąp w filmie, to też się może tam znajdziesz. Przypomnę ci, że Depp, jego pomysły, gesty, ruchy, teksty i idiotyczne miny jak je nazywasz, uratowały ten film. Trylogia nie jest żadną żenadą. Jeżeli nie przeżyjesz kolejnej części, to trudno. Ja za tobą płakać nie będę. Jeden człowiek mniej, czy więcej na świecie nie robi mi różnicy. Nie wstydzę się tego, że jestem fanką "Piratów...".
Pozdrawiam fanów, a nie fanów mam głęboko gdzieś.
Te filmy nie są puste. Ich istnienie ma konkretny cel - dostarczyć ludziom rozrywki, a one to robią. Tak. Większość osób zachwyca się kreacją stworzoną przez Deppa, a nawet nim samym. Ja też. I co z tego? Nawet jeśli znalazł się w Top100, to sobie zasłużył. Nie zazdrość. Wystąp w filmie, to też się może tam znajdziesz. Przypomnę ci, że Depp, jego pomysły, gesty, ruchy, teksty i idiotyczne miny jak je nazywasz, uratowały ten film. Trylogia nie jest żadną żenadą. Jeżeli nie przeżyjesz kolejnej części, to trudno. Ja za tobą płakać nie będę. Jeden człowiek mniej, czy więcej na świecie nie robi mi różnicy. Nie wstydzę się tego, że jestem fanką "Piratów...".
Pozdrawiam fanów, a nie fanów mam głęboko gdzieś.
skoro tak ci się nie podoba to po jaką cholere w ogóle oglądałeś wszystkie części?
Ariell.... zgadzam się z Tobą co do zdania. Obejrzałam pierwszą część i mi się odechciało ściągać kolejnych....totalna komercha i dno.
Nie przesadzaj z tymi małolatami, ja nie jestem małolatem i dałem temu filmowi 10/10, bo uwielbiam filmy o piratach, a na taką produkcję jak "Piraci z Karaibów" czekałem bardzo długo. "Film sam w sobie pusty" - to jest kino przygodowe. Jeżeli jesteś fanem tylko bardzo głębokich, ambitnych dramatów społecznych dotykających trudnych życiowych spraw to zostań w takim kinie. Ja uwielbiam dobre kino i czy to jest ambitny, powazny film czy wysokobudżetowa rozrywka z Hollywood to nie ma znaczenia, najwazniejsze żeby nie był nudny i ogłupiający. A jeżeli to, że Ci się nie podoba to trudno. Nie ma filmu czy utworu muzycznego czy jakiegokolwiek innego dzieła, które by było uwielbiane przez wszystkich. Mam nadzieję, że wyjdzie następna część, bo z wielką przyjemnością ją zobacze. A Ciebie nikt na siłe do kina ciągnąć nie będzie. Przeciez nie musisz oglądać jak nie chcesz.
jak ci sie nie podoba cala trylogia to poco do cholery ją oglądasz i poco w ogole włazisz na te forum i piszesz tu takie debilne tematy rozumiem kazdy ma swoje zdanie ale bez przesady film nie jest jak ty to mowisz pusty chyba ze jesteś strasznie nieczającym człowiekiem i niewiesz oco w ogóle chodzi film wcale nie był nudny ani do dupy ta cała trylogia jest zajefajna i dałam mu 10/10 a jak ci sie niepodoba to masz problem ja uwielbiam filmy przygodowe a taki film jak Piraci z Karaibów jest superową rozrywką dla całej rodziny a jeśli ty uważasz ze jest do dupy to nie chodz na takie filmy do kina nikt cie do tego nie zmusza i to chyba na tyle pozdrawiam fanów :):)
Co do wspaniałych trylogii przygodowych mogę zaliczyć "Back to the future" czy "Indiane Jonesa" , ale nie "Piraci...." i wypraszam sobie z tym nie "czającym" bo faktycznie ten film jest trudny w odbiorze :/ chyba dla pięciolatków którzy mogą się pogubić w fabule . Więc przepraszam droga koleżanko , ale myśle , że jesteś właśnie dokładnie jedną z tych małolat o których wspomniałem , jak nie wiekiem to inteligencją :p.W takim bądź razie pozdrawiam z nadzieją na to ,że zaczniesz pojmować dobre kino/:p( i przepraszam z góry jeżeli Cię obraziłem)
O właśnie wlazłem na Twoją stronę i jednak sie nie myliłem -małolata kochająca się w Deppie i posiadająca w dziale ulubione filmy praktycznie jedynie trylogie "Piratów..." . Powiem tylko tyle dorośniesz zrozumiesz . A właśnie jeszcze na dodatek to techno..... dziewczyno zastanów się nad sobą.
A Bożeeee kolejny fan GIT Produkcji chłopie proszę weź się nawet nie wypowiadaj . Zmądrzejesz to może wtedy nawiążemy jakiś dialog .Czekam z niecierpliwością.
Powiem tak, uważam się za prawdziwego kinomana więc jeżeli ktoś mi pisze, "po co lazłeś na ten film " odpowiem mu , że oglądam wszystko i chce je później oceniać , a moze akurat twórcy stworzyliby coś wyjątkowego
(co w tym przypadku się nie stało).Nie chce nikogo obrażać jak to wspominali co poniektórzy, ale mi się ten film nie podobał. Po prostu jest dla mnie dziełem jakich wiele w historii kinematografii, nie wyróżnia się zupełnie niczym. Takich filmów jest naprawdę dużo. Niektórzy uszanowali moje zdanie za co im dziękuję i pozdrawiam Dark Lady masz rację sama komercha przynajmniej nie jestem sam , a reszcie życze by przestali oglądać takie filmy i zaczeli podziwiać te które naprawdę na to zasługują.
Drogi Pani Ariellu!
Jedyny prawdziwy kinomanie, który szanuje tylko tych co się z nimi zgadzają i dyktuje co jest dla wszystkich dobre.
Oglądam Gitprodukcję oraz Z.F. Skurcz ponieważ podobają mi się ich filmy i w przeciwieństwie do wielu obecnych wysoko budżetowych produkcji panowie mają jakiś oryginalny pomysł. Napisałeś "weź się nawet nie wypowiadaj". Ciekawe kim Ty niby jesteś, że tak do piszesz?. Tak samo jak i Ty mam prawo oceniać filmy na forum. Z tego co widzę jestes człowiekiem raczej trudnym w rozmowie, a z Twojej wypowiedzi "Zmądrzejesz to może wtedy nawiążemy jakiś dialog" wnioskuje, że to zmądrzenie ma oznaczać dostosowanie się do Twojego gustu i przytakiwanie Ci we wszystkim co powiesz. Wmawiaj sobie dalej, że jesteś wspaniały i ponad wszystkich, że tylko Ty masz rację i jesteś wyznacznikiem tego co dla ludzi dobre, oglądaj tylko wielkie, ambitne, głębokie dzieła i nadal z pogardą patrz na innych, którym podoba się co innego, ale nie licz na to, że Twoje słowa wpłyną na gusta ludzi, którzy zgodznie z Twoim życzeniem "przestaną oglądać takie filmy, a zaczną podziwiać te które na to zasługują".
LUDZIE, DLACZEGO NASZĄ SIELANKĘ NA FORUM PSUJE KRYTYK,NIE DAJMY SIĘ ZPROWOKOWAĆ, BO NIE DA NAM SPOKOJU. NIE ODPOWIADAJMY W JEGO TEMATACH I NIE PRZEJMUJMY SIĘ NIM. I TAK KAŻDY Z NAS WIE, CO RESZTA O TYM SĄDZI
Ps.
largo lagrande, pięknie napisane i pełni się z tobą zgadzam!!!!
Taaa pojawiła się osoba krytykująca wasz ukochany film i od razu psuje sielankę forum. Bo co? Bo w otoczeniu tematów wychwalających "Piratów..." pojawił się taki, który nie zgadza się z waszą opinią, więc trzeba go olać i nie odpowiadać :/ Rób co chcesz nie musisz odpisywać na moje posty, nie jest mi to do niczego potrzebne. A właśnie mówicie, że chce być wyznacznikiem i narzucać inne dzieła , ale popatrzcie na siebie, ktoś się z wami nie zgadza i od razu nie zostawiacie na nim suchej nitki. Ale ja sie nie dam :p
P.s.
Panowie z Gitprodukcji i Z.F.Skurcz mają oryginalne pomysły... haaa. Jeżeli dla Ciebie czymś oryginalnym jest rzucanie kukłami i ciągłe beznadziejne walki i sztuczność -TO BRAWO. Gitprodukcje jeszcze przeżyje, ale Skurcza.....Boshhhheeee
Nikt Ci nie zabrania krytykować. Chodzi o sposób w jaki to robisz. W swoich wypowiedziach uważasz za gorszych ludzi, którzy mają odmienny gust od Twojego. Krytykuj, ile wlezie tylko zachowaj jakiś poziom.
Panowie z Z.F. Skurcz mają oryginalne pomysły! Nie wiem czy zauważyłeś, ale ta sztuczność, tandeta i spadające kukły to jest ich znak firmowy. Do oglądania ich filmów jednak trzeba dojrzeć żeby zrozumieć, że to wszystko nie dzieje się na poważnie i jest traktowane z dużym dystansem.
Szkoda gadać ... O Skurczu wogole nie rozmawiajmy bo jestesmy na stronie piratów. Jeżeli się nie myle juz akurat z Toba debatowalem na temat Skurczu na stronie bodajże "Sarniego żniwa" i nie chce do tego wracac bo jednym slowem jest to DEBILIZM i według mnie jest to tworczosc skierowana dla polglowkow .Pozdrawiam
DOBRZE POWIEDZIANE, TROCHE MNIE WTEDY PONIOSŁO,
ALE ZAMIAST WYGŁASZAC CAŁY MONOLOG, ARIELL(CZY JAK CI TAM) POWIEDZ TO KRÓCEJ, NP. TEN FILM MI SIĘ NIE PODOBA
No coż ja sie nie zgadzam.Tematyka Piratów + swietna obsada=genialny film!!:)A Johnny Depp !!:)moj ulubiony aktor razem z Wentworthem Millerem oczywiscie:))
Dziękuje bardzo za Twoją wypowiedź , jak na razie jesteś jedyną osobą , która po prostu się ze mną nie zgodziła ,a nie zjechała za moja niechec do tego filmu .Pozdrawiam
Zostałeś zjechany nie za to, że nie podoba Ci się film, ale za sposób w jaki o nim napisałeś i o osobach, którym on się podoba.
Mam prawo pisać co tylko chce żyjemy w wolnym kraju (jak na razie)i skoro uważam , że ten film jest zerem będe to głosił nadal w sposób jaki mi się podoba. A i jeszcze jedno jak film jest dla mnie zerem to ludzie zachwycający się nim ...... ehhhh
A kim Ty niby jesteś jeżeli oceniasz ludzi na podstawie tego czy podoba im się jeden obejrzany film? Ludzie są zerami, bo podoba im się film, który Tobie się nie podoba. Gratuluje! Potwierdzasz dokładnie moją wypowiedź wyżej, że wymagasz od innych aby się do Ciebie dostosowali i przytakiwali Ci we wszystkim co powiesz, natomiast każdy kto ośmieli się mieć odmienne zdanie jest zerem. Brawo!!! Czy naprawdę myślisz, że obrażając innych zmienisz ich opinie na temat tego filmu?
CIEKAWE KOGO POZDRAWIASZ!?
SŁUCHAJ , JAK CHCESZ NAS OBRAŻAĆ, TO ZAŁÓŻ OSOBNE FORUM
Jak jesteście tacy zbulwersowani i zagorzali w tej śmiesznej ''obronie'' tego nędznego filmidła.... to załóżcie jakieś fankluby czy coś w tym stylu i kłopot z głowy :/ To, ze ktoś Was obraził, to najmądrzej będzie zwyczajnie to olać. Ludzie...
Jak ktoś mnie obraża, czy mój ulubiony film (a tak się zdarza bo rozrywka dla mas mnie nie bawi), to ignoruję, bo opinie innych mi latają koło dupy :/ ale Wy chyba wzięliście za szczyt honoru obrony filmu....żałosne...
Nic podobnego. Po prostu uważam, że w krytykowaniu powinno się zachowac jakiś poziom. To, że komuś się niepodoba ten film to jego sprawa, ma prawo napisać krytyczną opinię, ale niech nie traktuje z tego powodu gorzej tych którym on się podobwał.
Masz człowieku racje, krytyka wymaga umiejętności. Z ww postów dowiedziałem się jedynie że ten film to komercha i dno, że autor postu lubi ambitne kino i gardzi komercją. Chyba niewarto nawet takim ludziom odpowiadać, bo będzie to jedna wielka kłótnia. Z drugiej strony podanie takiego argumentu jak "komercja i dno" odstrasza. Nie wiem czy autor zna się na filmach czy nie, ale jego argument o czymś świadczy.
Tak jak Ty za szczyt honoru wzięłaś sobie zjechanie ww filmu oraz wszystkich jego zwolenników. Ale masz rację: mi również zwisa i powiewa jeżeli ktoś krytykuje mój ulubiony film:).
"śmiesznej ''obronie'' tego nędznego filmidła" -wystarczy troszkę poszukać aby dowiedzieć się czegoś konstruktywnego i pozytywnego oczywiście na temat filmu.
I jeszcze jedno: komercja do jasnej cholery nie jest wyznacznikiem jakości filmu!
Ach...kolejny o słabych nerwach... co jest wyznacznikiem filmu, Ty nie będziesz mi mówił. Za szczyt honoru.... wiesz co to honor człowieku?
Tak..obrona tego filmu jest zwyczajnie śmieszna. Zaliczasz się do licznej masy fanów tego filmu...a może sam poszukasz czegoś bardziej ambitnego?
Podaj mi kilka przykładów, dla którego ten film jest dobry. Może Cię nie wyśmieję.
Po co podawać przykłady? Wyśmiewanie się z tego, że komuś się podoba ten film jest zwyczajną dziecinadą. Widze, że nie bycie fanem filmu "Piratów z Karaibów" jest traktowane jak jakaś wyjątkowość, indywidualność z pośród tłumu, coś wyjatkowego.
largo, wiesz, ja myślę że to jest traktowane wręcz jak przestępstwo!!!!
i ta darkcośtam i ten drugi są zdania, że NIE MOŻNA być fanem tego filmu.
przykre, że taką mają naturę!!!!<>>>>>>>.........
"co jest wyznacznikiem filmu, Ty nie będziesz mi mówił" - za to Ty wiesz. I wszystkim mówisz. I piszesz pierdoły że to komercja jest wyznacznikiem jakości filmu. Żenada.
Najpierw naucz się pisać, potem idż do szkoły BO wyznacznikiem filmu nie jest to czy jest komercyjny czy nie, oglądaj sobie Twoje ambitne filmy i żyj w swoim świecie. Obrona tego filmu jest śmieszna? To naucz sie że odbiór filmu zależy od tego, do kogo jest on przeznaczony. Napiszę Ci co było dobre w tym filmie: świetna rozrywka. Polecam poczytać niektóre tematy, tam jest wymienione bardziej szczegółowo co jest dobre w tym filmie. Nie jestes zwolenniczką rozrywki? Trudno. Ale odczep się od innych ludzi. Może najpierw poczytaj recenzje, w których wymieniane są wady i zalety filmu. Ja nie oglądam tylko tego filmu, widziałem go tylko raz w kinie. Więc nie muszę szukać czegoś abitniejszego BO obejrzałem już wiele takich ambitnych filmów. Chcesz wiedzieć jakie? Mam w ulubionych.
Ja naprawde mam gdzieś czy mnie wyśmiejesz czy nie. Ja się śmieję cały czas z Ciebie, z tej śmiesznej krytyki pokroju "komercha i dno", również z tych zagorzałych fanów, którzy żyją "piratami" na codzień. Jedyne co umiecie to obrażać i żetakpowiem naśmiewać się. Nie wiem czego się uczysz ale polecam takie pojęcia jak sobiektywizm i relatywizm. I nie bądź taka pewna siebie;p pa!
Naprawdę...nie szkoda Ci rąk, by pisać takie bzdety?
Ja widzę w tym filmie same wady i nikt tego nie zmieni. Ja jestem pewna siebie, a Ty - bezczelny.
Możesz sie śmiać ze mnie, a Ciebie jest mi zwyczajnie żal....co głupia trylogia może porobić z fanami...:/
Nie jestem zwolenniczką rozrywki.... lubię ją, ale bez przesady.
Jak chcesz sie zabawić, to oglądaj sobie ''piratów..'' w kółko ]:->
Oto i twój poziom! "Jak chcesz sie zabawić, to oglądaj sobie ''piratów..'' w kółko ]:->" -już pisałem że widziałem film tylko raz. Widocznie niedoczytałaś. Piszę bzdety? A o co Ci chodzi na przykład? Widzisz same wady? Marny z Ciebie krytyk. Obrażasz wszystkich dookoła, nabijasz się, uważasz że jesteś mądrzejsza, a swoimi wypowiedziami tylko się kompromitujesz. Nawet nie potrafisz podyskutować. Oby jak najmniej takich ludzi jak Ty.
"co głupia trylogia może porobić z fanami" -o co chodzi, bo za bardzo nie rozumię. Chodzi o fanów "Piratów"? bo przeczysz sama sobie. Wracaj do szkoły dziewczynko;). I nie szkoda mi rąk bo mam rację i Ty tego nie zmienisz. Ja- bezczelny? To nie ja wszystkich obrażam;p.
"Obejrzałam pierwszą część i mi się odechciało ściągać kolejnych....totalna komercha i dno" - Ty nawet nie widziałaś "Piratów cz.3" a się wypowiadasz! W dodatku filmy sciągasz z internetu zamiast się do kina wybrać, albo chociaż do wideoteki! Ale trafiłem;p Dałem się podpuścić takiej osobie... ehhh, anonimowość w internecie jest porażająca! Pozdrawiam!;)
Nie oglądałam trzeciej części, bo od samych wstawek mi się chciało rzygać.
Nie szłam do kina, bo szkoda mi kasy :/
Jakbyś nie zauważył, wypowiadam się na temat całej trylogii.
Tak, dałeś się podpuścić, bo nie umiesz przejść obojętnie, gdy krytykują Twój ''film'' :/ Nie mów, że ''piraci..'' popsuli Ci psychikę, bo to oczywiste. Na mnie Twoje teksty nie działają.. a Ty...już się wypaliłeś.
Na temat całej trylogii, z której widziałaś tylko jeden film? "Nie mów, że ''piraci..'' popsuli Ci psychikę, bo to oczywiste" - z psychiką to ty masz coś nie tak, z onetu jestes? Piraci to nie mój film, chyba ślepa jestes albo czytac nie umiesz! "a Ty...już się wypaliłeś" -wróć na forum onetu, oby jak najmniej takich ludzi;) Usiądź i pomysl nad swoją głupotą! I sciagaj dalej filmy z internetu;p szkoda gadac...
Biedny...a Ty nadal dajesz się podpuszczać...żal.. to Ty siądź i sie zastanów nad swoją głupotą, ale raczej do niczego nowego nie dojdziesz niestety...
darkcośtam przypomina mi moją koleżankę, paulinę.
jak tylko powiesz coś z czym ona się nie zgadza odrazu chce cie zabić.
wiesz co, darkcośtam, coś ci powiem,
mam cię w piiiiiiiiip i wiesz co, largo lagrande wie, co to HONOR w przeciwieństwie do ciebie!!!
Kolejny o słabych nerwach...ludzie, żal mi Was.
I nawet nie potrafisz poprawnie napisać mojego nicka... i masz przywidzenia, ze przypominam jakąś Twoją koleżankę.... do lekarza byś się wybrał a nie na forum.
A ty może jesteś o stalowych nerwach? Gdyby tak było nie odpisywałabyś na komentarze fanów "Piratów...". Ale nie...ty musisz się bronić i obrażać wszystkich dookoła. Ty też powinnaś udać się do lekarza, bo masz jakieś kompleksy. A forum jest dla wszystkich, choć nie powinno być dla ciebie. Zastanów się zanim coś napiszesz.
To je zablokuj, żebym nie miała wstępu. To nie jest kwestia stalowych nerwów, mnie to po prostu bawi. Jak poczytam Wasze komentarze, to mam lepszy humor przez cały dzień. Na początku było poważnie, a jeśli Wy to teraz bierzecie na powagę, to współczuję.
Jeżeli uważasz że komentowanie filmu (którego nawet nie widziałaś -a to świadczy o Twoim jakże wybitnym poziomie inteligencji) ma być śmieszne to się mylisz. Ja Ci odpisuję nie dlatego, że jestem fanem "piratów", bo nie jestem, ja Ci uświadamiam że jesteś niesamowicie głupia (a to wywnioskowałem z jakże debilnych Twoich komentarzy), nieuważasz na języku polskim, wypisujesz brednie jakich mało. Uważasz się za lepszą, masz zachwianą hierarchię wartości. Jedyną śmieszną osobą na tym forum jesteś Ty. Żyjesz w świecie marzeń, jakichś mrocznych gotyckich obrazów i nie dociera do Ciebie realny świat. Ty się śmiejesz? Powinnaś płakać! Zero jakiejkolwiek konstruktywnej krytyki! Nie potrafisz określić dlaczeo Ci się ten film nie podoba (ba! nawet go nie widziałaś!), piszesz że w TYM filmie widzisz SAME wady! W filmie którego nie masz zamiaru oglądać bo nim rzygasz! Poziom Twoich wypowiedzi jest naprawdę niski. Dorośnij! Pozdrawiam!
Słuchaj, wypchaj sie z takimi tekstami! Kretynko umiesz tylko obrażać. Nic więcej.