Wiem. Zjedzą mnie żywcem na tym forum, wyzwą od idiotek i takie tam, ale kto jeszcze oprócz mnie nie znosi (bądź nienawidzi) Elizabeth Swann?
Dla mnie jest przesłodzona i zbyt idealna. Przecież jest córką gubernatora. A skąd niby wie, jakie rozkazy wydawać piratom podczas abordażu? Albo czemu wszyscy się jej słuchają i nikt nie robi jej krzywdy? W Klątwie było mówione, że panna Swann interesuje się piratctwem, lecz TEORIA a PRAKTYKA to co innego.
No dalej, zeżryjcie mnie za tą obelgę.
Nienawidze to za dużo powiedziane. Ale nie lubie . Nie martw się spróbuje by Cię nie zjedli :) Masz moją szable!
Hej Ludkowie!! O gustach się przecież nie dyskutuje i ten temat jest taki trochę nie w ten bęben... :/ A CZY WY NIE WIDZICIE, ŻE KAŻDA POSTAĆ MA SWÓJ WŁASNY UROK I MIEJSCE?? ANTYFANI WILLA ZROZUMCIE, ŻE GDYBY GO NIE BYŁO FILM COŚ BY UTRACIŁ! WROGOWIE LIZZIE, PRZECIEŻ ONA DOSKONALE PASUJE DO FILMU!!
DOJRZYJCIE, ŻE FILM JEST IDEALNY JAKI JEST!! DLACZEGO CZEPIACIE SIĘ SZCZEGÓŁÓW?! NIE MOŻECIE SIĘ CIESZYĆ TYM, ŻE LUBICIE TEN FILM?? MUSICIE OD RAZU JAKIEŚ DZIWNE UWAGI TYPU "JEGO NIENAWIDZĘ, A ON TAM NIE PASUJE..."?? NAPRAWDĘ NIE ROZUMIEM OSÓB, KTÓRE NIE ZAUWAŻAJĄ TEGO, CO DAJĄ NAM WSZYSTKIE POSTACIE... ONE TWORZĄ "PIRATÓW Z KARAIBÓW" I BEZ NICH FILMU BY NIE BYŁO...
Ja uwielbiam wszystkich bohaterów, nawet Pintela i Raggettiego :D. Oni dają nam coś... Film posiada ich osobowość, serce i duszę. Zauważcie, że tym obrazem oni dają nam siebie. Powinniśmy cieszyć się, że mamy ich a nie robić jakieś odstrzały kto pierwszy powinien z obsady wylecieć... Postarajcie się to zauważyć...
tez nie lubię zbytnio willa. Podpadł mi w trzeciej części. Jedynie o nim moge dobrze powiedzec, to to, że jest przystojny. Nic wiecej.
No właśnie ja coś też nie przepadam za Willem co nie znaczy że nienawidze, może gdyby tą role grał ktoś inny.... chociaż z drugiej strony nikt sie nie nadaje oprócz Blooma :D
Hmm, ja tam nic nie mam do Eli, lubię patrzeć jak rozkazuje hehe ;) Spox jest. A do Willa tym bardziej, jest bardzo interesującą postacią.
Willa lubię, jest zabawny. Ale Lizzie z tym jej "Och! Jak możesz!" i ohydnym słit tonem głosu... Gdyby mi tylko wpadła w łapy to aż się boję >:P
ja to nienawidze lizy a will jest spoko i Bloom sie nadaje do tej roli nie wyobrażam sobie nikogo innego w tej roli poprostu ta rola jest dla niego stwożona tak samo jak rola Kapitana Jacka Sparrowa jest stworzona dla Deppa choć on ja stworzył gdzieś to czytałam...
Jak dla mnie Lizz jest ok,tylko zastanawia mnie jak jej się udało tak fantastycznie nauczyć szermierki w tak stosunkowo krótkim czasie(wiem że nie wiadomo ile czasu upłynęło między 1 a 2 częścią,ale podejrzewam że jednak nie jakieś długie lata...)..a szermierka nie jest wcale taka łatwa..chyba że całe dnie nie robiła z Willem nic innego..i tylko ćwiczyła i ćwiczyła...;)
ona była fajna do 2 cześci później zrobiła sie słodziutka jak landyna (potem próbowała zabić Jacka!!)W ogóle 2 była słaba. Niepotrzebnie próbowali zrobic gwiazde z blooma. Mogli zostawic tak jak było - jack sparrow na pierwszym miejscu ze swoim zabawnym zachowniem. Will próbujacy na siłe zachować powage ale i tak bedocy smiesznym i lizzy trzymajaca się z tyłu. A tymczasem wszystko schrzanili robiąc z jaca krowe
Szczerze to Lizzie nie lubiłem w jedynce w dwójce fajna była .Willa i tak nie znoszę a Jack za to że był przebiegłym i zakłamanym sukinsynem (tak jak ja) ma u mnie wielkiego plusa ... chociaż bez tego też by miał :D
Sporrow is the best FOREVER :D
jak to gdzieś jest napisane
Johnny Depp, I love you, always, forever !!!!!!!!!!!
to szczera prawda
pozdro
Oleńka ;)
no tak,wiem ile w rzeczywistości..:)ale nie wiadomo przecież ile minęło "u nich";)
Akurat "ohydny słit ton głosu", jak to nazywasz, to nie "wina" Elizabeth jako postaci, ale tego, że taki głos ma po prostu Keira Knightley. Warto nauczyć się rozgraniczaś postacie filmowe od bohaterów filmu.
Nienawidze tej całej elizabeth swann [celowo napisalam z małej litery] ja bym ją gdyby istniała to bym żywcem pogrzebała za to co zrobiła Jack'owi... agrr z panną swann na stos na stos na stos!!!
Ja słyszałem, że między 1 i 2 częścią minęło 1,5 roku. Ja tam do Elizabeth ogółem nic nie mam poza ostatnim wyczynem... A Willa lubie, też miał kilka śmiesznych momentów jak np. gdy tubylcy go złapali i uwieszony gadał z Jackiem "It's wonderful to see you..." :D
przemek zgadzam sie w 100% Jack Sparrow, Captain Jack Sparrow is The BEST!!! In Pirates of the Caribbean The Curse of the Black Pearl and Dead Mans Chest.... but in At Wolds End be the best!!!
pozdro
Oleńka ;)
JAK ŚMIESZ WYZYWAĆ ELIZABETH SWANN!!! Jesteś chyba jakąś zakompleksioną, małolatą... jestes zazdrosna o to że jest piękna i mądra! (w filmie), a w dodatku jesteś zazdrosna o Orlanda Blooma! nie rozumiem, tobie chyba nic sie nie podoba. Eragon, mówisz ze do dupy, Elizabeth- do dupy, Jak ci się nie podoba, to idź se na fabrykę czekolady, czy co!!!
A widz, z kolei ż koleżance niepodoba sie "Charlie i fabryka czekolady". Jesteś chyba zakompleksioną małolatą... ;]
Małolata ? I kto to mówi?:P Ja jej nieczego nie zazdroszcze aaa aaaa aaaa fuj!!!!!!( Pewnie Arshana też) Dziecko naucz się , że każdy może mieć inne zdanie ,
Pozdrawiam .
Ps. Charlie i fabryka jest cool! To co , że dla dzieci:P
Tak. Ja też kocham ten film.
A ty, Kasiu Pocztawska się lecz. To jest forum, gdzie NIENAWIDZIMY lizzie. Tu obowiązuje zasada pisania jej imienia, nazwiska i ksyw z małej litery, żeby ją dobić. Tak samo było na forum z Erasiem, więc... Sorki, masz coś do mnie? I co ja jej mam niby zazdrościć...? :/ A Bloom mi się kompletnie nie podoba, więc weź ty się puknij w ten pusty łeb.
Co do Blooma... to bleee...ja go nie cierpię!!!!!!!!
((jedyny film gdzie odczułam do niego jakąkolwiek sympatie to Królestwo Niebieskie))
ludzie weżcie sie leczcie po 1. elizabeth swann nie jest mądra a już napewno piekna weżcie sie popatrzcie na jej nos jest obrzydliwy jak go widze to mi sie rzygac chce ale seryjnie... Charlie i fabryka czekolady na 100% jest boaski bo gra w nim Johnny Depp a gdzie on gra to znaczy ze film jest boaski (oprócz Ed Wood'a bo to niewypał) ale reszta jest boaska
z pozdrowieniami
Oleńka ;)
TAAAKK! DAJMY SIĘ PONIEŚĆ EMOCJOM!!! eLIZABETH sWANN DO ****, CHARLIE I FABRYKA CZEKOLADY RZĄDZI!!! :D:D:D
Jeżeli już to eLIZABETH sWANN(przepraszam i współczuje tatusiowi gubernatorowi) Dlaczego ktoś miałby być zazdrosny o blooma?
1. ta zdzira nie jest piękna(kobieta powinna mieć biust-który u niej zanika)
2. Kto mądry usiłowałby zabić Kapitana Jacka Sparrowa?
3.Jesli juz chciała Go zabić,czemu w swej niezmierzonej mądrości zapomniała, że to jest Kapitan Jack Sparrow????
Dziewczyno LECZ SIĘ!!!
A eragon jest do dupy!!
Jeżeli już to eLIZABETH sWANN(przepraszam i współczuje tatusiowi gubernatorowi) Dlaczego ktoś miałby być zazdrosny o blooma?
1. ta zdzira nie jest piękna(kobieta powinna mieć biust-który u niej zanika)
2. Kto mądry usiłowałby zabić Kapitana Jacka Sparrowa?
3.Jesli juz chciała Go zabić,czemu w swej niezmierzonej mądrości zapomniała, że to jest Kapitan Jack Sparrow????
Dziewczyno LECZ SIĘ!!!
A eragon jest do dupy!!
zgadzam się, że ona jest do bani a najbardziej ten jej skrzekliwy głos. nienawidzę go, dlatego wolę żeby jack dał sobie z nią spokój i został wolny i oddany jedynej swej miłości...morzu i czarnej perle.
CZemu oceniacie ją po wyglądzie.... przecież nie tylko on się liczy!
Ja tam jej nie uwielbiam ale nic do niej nie mam....!!
Chociarz po tym jak zostawiła Jack'a na Perle.... to ...ekhem mam ochote jej urwać jaja ..((ale chyba ich nie ma;!! chociarz:D!???!))
A Blooma nie ma jej co zazdrościc .... :D :) to przypał.!:D
Bloom zasługuje może na ... współczucie? A elżbieta na solidnego kopa,
za zaserwowanie krakenowi posiłku w osobie Jacka.
(*/?)noo wkurw*** mnie w tej scenie,ale ogółem to w 2 byla calkiem fajna, za to Will'a nie lubie taki....laluś? moze i głupie określenie kogos kto jest synem pirata (nie daleko pada jabłko od jabłoni?)
jest nudny!
Sparrow wymiata :D
Bloom-plum plum... I na miano ciacha nie zasługuje!:D
Ale może Eli nam jakoś wynagrodzi ten felerny błąd który popełniła w 2 części!:D
Osobiście również jej nie trawie :P taka pusta idiotka bez cycków -_-wiem ze prawdopodobnie zmniejszyły się jej kiedy nosiła ciężką zbroję w jakimś tam filmie, ale kogo to obchodzi xD
anorektyczka xD i tyle:P
TIA POCO MIAŁA ZABIĆ KAPITANA JACKA SPARROWA. A JEŻELI JUŻ TO MOGŁA ZA NIM SIE NIEWSTAWIAĆ W PIERWSZEJ CZESCI. SZKODA MI BLOOMA I TAK WOLE JOHNA DEEPA
Lizzie-Brzydka,płaska i beznadziejna...
Will-absolutny antytalent...
Jack-jak zwykle rewelacyjny Depp
Wogole to na miejscu Blooma balbym sie grac u boku kogos takiego jak Depp,zreszta u boku kazdego chyba aktora bo nikt nie jest tak sztuczny Bloom,no moze Seagal i Deląg:)
twoje podsumowanie baaardzo mi się podoba...zwłaszcza jeżeli chodzi o Deppa i Blooma
ale miałabym małe ALE co do oceny Elizabeth ... szczególnie biorąc pod uwagę talent aktorski.Według mnie Knightley gra całkiem fajnie.Zwłaszcza obserwując film "Duma i Uprzedzenie" W piratach...cóż jej rola mi się podoba.(no ale jak juz mówiłam jak zostawiła Jack'a miałam ochotę urwać jej co nieco)oceniać laskę po wyglądzie.??!!Nie przesadzajmy!!! Pozatym CYCKI to nie wszystko a jak na razie dużo z was mówi to samo...
Ale to nie jest temat kto nienawidzi Kiery ! I nie patrzymy tu na aktorke tylko postać!
No dobrze wygląd nie jest najważniejszy , ale też się liczy! Który aktor zaszedł daleko i jest okropny? No tylko mówie o aktorach , bo taki Woody Alen<lol>.(POSTAĆ) Nie wiem czy to też idzie do wyglądu ale jej miny mnie powalają:)
Pozdrawiam