Piraci z Karaibów: Na krańcu świata

Pirates of the Caribbean: At World's End
2007
7,7 399 tys. ocen
7,7 10 1 399452
6,3 43 krytyków
Piraci z Karaibów: Na krańcu świata
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Na krańcu świata

Matka Jacka

ocenił(a) film na 9

Widziałem gdzieś wcześniej post w którym ktoś napisał że matka Jacka była indianką lub hinduską. Mi sie wydaje ze była indianką południowoamerykańską. Można to ustalić po fakcie, jak wyglądała jej głowa. Była spreparowana, dokładnie w taki sposób ja robili to indianie południowoamerykańscy. Robiło się to w ten sposób, najpierw wyjmowało się z uciętej głowy czaszkę. Następnie taką pustą skórę wygotowywano w gorącej wodzie z domieszką ziół, aby nie gniła i nie osadzały sie w niej pasożyty. Potem do skóry sypano gorący piasek i ściskano ją, co miało powodować kurczenie się skóry. Potem tak spreparowaną skórę nakładano z powrotem na czaszkę. Po miedzy skórę a kość czaszki wkładano aromatyczne zioła i modelowano w pierwotne rysy twarzy zmarłego. Następnie zaszywano wszystkie otwory w skórze głowy, aby duch zmarłego się nie wydostał i nie mścił na żyjących.
Nie jest to jednak nic pewnego, gdyż podobne praktyki stosowali mieszkańcy Nowej gineii, więc równie dobrze matka Jacka może pochodzić stamtądt.

użytkownik usunięty
Nightwing_2

Ech, filozofie. Ja nie rozróżniam czaszek ani indian południowoamerykańskich, ani hindusów. Ważne, że miała takiego synka ;D

Fakt, syn jej się udał... :p
Ciekawe czy Jack ma rodzeństwo??^^

użytkownik usunięty
Kolec

Tego nikt nie wie i raczej nie będzie wiedział, jeśli nic się nie wyda w kolejnych częściach. Z drugiej strony, mam nadzieję, że Jack ma brata. Równie przystojny, to on by nie był, ale...
Poczekamy, zobaczymy...