Nie obejrzałam jeszcze trzeciej części piratów.
Niby dowiedziałam się wiele o tym filmie ale niektórych rzeczy nie do końca
Będe zadawała wam parę pytań a wy, proszę, odpowiadajcie.
No to pytania:
1. Co się stało z Willem? Umarł? Ale jeśli tak, to dlaczego ma (ponoć) odwiedzać swoją rodzinę? Opiszcie mi ten cały wątek.
2. Widziałam tę scenę po napisach. Ten chłopiec(?) To syn Elizabeth i Willa?
3. W tym temacie "najpiękniejsze sceny" jedną z nich jest reakcja Jacka na śmierć Willa. Ale jak on zareagował?
Proszę odpowiadajcie.
co gdzie jak?
jaka scena po napisach?
czyj syn?
czyja śmierć?
cholera...niepotrzebnie tak sie spieszyłam....
Dobra a teraz mówicie.
Co tam było w epilogu?
A ma ktos link do tej scenki?
Rajciu...ja to zawsze zawale sprawe....
Po co prosisz, aby ktos ci opowiedzial film, na ktory idziesz? OMFG. Nie polecam isc na to, nawiasem mowiac.
Moje odpowiedzi:
1. W ostatniej scenie Kalipso tuz po oswobodzeniu ze swojej cielesnosci, rozrywa Willa na strzepy, wlasciwie to Will ratuje w ten sposob zycie pannie Barbie Girl na pokladzie vel Herszt zlych piratow (wsrod ktorych sa krwiozerczy Ali Baba i francuz-boylover).
2. Nie, z racji tego, ze Will juz nie zyje, to trafia do swojego Luku Daviego Jonesa, podobnie jak Jack Sparrow na poczatku odcinka 3 z 20 PZK. Zrozpaczona Elizabeth Swann skacze w maelstorm, ktory widac w ostatnich scenach filmu i ginie, a chlopiec na koncu to te samo pirackie dziecko, ktore zostaje powieszone na poczatku razem z innymi piratami przez anglikow.
3. Jack Sparrow powiedzial: "Chyba nie chciales zyc wiecznie mlokosie- ha-ha-ha"
Mam nadzieje, ze odpowiadajac, nie popsuje przyjemnosci(?!) z ogladania tego filmu, o co zabiegasz, droga autorko tematu.
Polecam skoro jak musisz, po prostu pojsc do kina...
Pozdrawiam
Wcale na niego nie idę bo nie mogę, ale Piraci mi się podobają.
Proszę o nieco wiarygodniejsze i normalniejsze odpowiedzi.
Jezeli nie mozesz na niego isc to przepraszam. Sama jednak napisalas "Nie obejrzałam jeszcze trzeciej części piratów.", wiec sie lepiej zdecyduj.
Wybacz, osobiscie uwazam opowiadanie komukolwiek zakonczenia filmow za glupote, w szczegolnosci zdradzanie zakonczenia, to moje zdanie po prostu. Moze inni sa dosc jazzowi, aby rozpisywac sie o zakonczeniu filmu, ktory chcesz obejrzec po tym, jak sie dowiesz jak sie konczy i jakie watki zawiera. W dodatku w punktach.
Pozdrawiam
hmm... no cóż to jest ten epilog tak?
Mam nadzieje, że jak ponownie ujrze film to zobacze ten epilog, choc on jest troche...beznadziejny (żeby nie był- fajnie opisałeś:)
Reżyser i scenarzysta spartali sprawe
a tam poważniejsze... Ci Piraci są na wesoło, więc i odpowiedzi są na wesoło:)
<błagam nie róbcie czwartej części, błagam...>
4 czesc jest pewnikiem, jak przyslowiowe juz smierc i podatki
Nie moglem napisac na powaznie, pisalem w dobrej wierze w jasnym celu;]
1. Will nie umarł. Davy Jones śmiertelnie go zranił, ale zanim Turner zdążył umrzeć, Jack przebił serce Jonesa jego ręką, ratując w ten sposób życie przyjacielowi. Davy wpadł do wiru, a Will został nowym kapitanem "Holendra".
2. Tak.
3. Jack sam chciał przebić serce Jonesa i zyskać nieśmiertelność. Gdy Davy zranił Willa, Jack zrezygnował ze swojego marzenia, by uratować przyjaciela. Samej reakcji nie da się opisać.
Pozostaje tylko zyczyc, nieroztropnej autorce milego seansu, w domu na kanapie, czy tez przed komputerem- jak woli.
Dzięki Madzia.
Tom Cat- jeśli film ci się tak cholernie nie spodobał, to co się tak wysilasz żeby tu pisać, hę?
no to jak został kapitanem Holendra - to na zawsze będzie te dusze transportował?
W ostatniej chwili nadleciał Sokół Millenium z Hanem Solo i Chewbacką i uratowali wszytkich, wiec Will mógł trafic z torped protonowych w szyb wentylacyjny Latajacego Holendra (Plany wykradł Raggetti i Pintel) HAHAHA! Na Koncu filmu wreczyli wszystkim medale i cacy!
Żyli Długo i Szczeslwie.
Ta, a Mikołaj ma stringi.
A kim jest ten facet obrośnięty stworzeniami morskimi?
Dobra, spróbuję Ci to wytłumaczyć:
1. Podczas walki na Latającym Holendrze, Jones przebił Willa "na wylot" swoją szpadą. Jack się wystraszył i podał mu serce Davyego(sam chciał je przebić, ale oddał umierającemu). Will przebił serce DJ i tym samym został kapitanem LH, a jak wiemy kapitam może zejść co, lub po 10 latach na ląd do ukochanej. Czyli podsumowując, Will jest martwy-nieumarły.
2.Tak to ich syn (Willa i Eli).
3.Po prostu zrobił przerażoną minę. Niecodzień się patrzy jak przyjaciel umiera ;) i oddał mu serduszko (dosłownie) Davyego.
1.Will nie umarł!!!
DJ przebił mu serce na wylot, a Jack podszedł do Willa i Will dżgnął serce DJ, DJ umarł, Jack i Elizabeth uciekli ze statku (Jack ją zmusił), a załoga LH wycieła Willowi serce. Potem Elizabeth i Will spotkali się na wyspie, a Will dał jej skrzynkę z sercem i popłyną w morze!!!
KONIEC!!!