Jak sądzicie czy PzK 3 mają szanse na jakiegoś Oscara. Mi się wydaję, że za muzykę bo za efekty to coś przeczuwam że Transformers dostanie.
jakie jest wasze zdanie ? xD
Napewno za kostiumy i muzyke
A Transformers zapowiada sie bardoz ciekawie, pamietam reklam przed Priatami, okazało sie tylko logo transformerów i juz wybuchłem radością xD
Co was tak rajcuje w zapowiedziech Transformers, mi sie jakoś tak "nie jarzy" film o smochodach z kosmosu....(czy jakoś tak). Zdecydowanie Oscar za muzykę, za kostiumy i jestem za Oscarem za efekty , bylo BOSKIE, BOSKIE, BOSKIE..... !!!!
Jesli choc troche sie znasz na efektach to powinnas wiedziec ze PZK nie dostanie oscara za efekty. Juz sam zwiastun ewidetnie pokazuje ze oscara zgarnie transformers. I to nie jakies samochody z kosmosu dziewczyno tylko kultowa seria na ktorej wychowalo sie pare pokolen. PZK nie dorastaja seri transformers do piet!! Ten film bedzie boski dopiero
Jeśli znasz się choć trochę na Oscar'ach, powinienneś/aś wiedzieć, że za zwiastun nie otrzymuje się tejże statuetki.
Jeśli miałbym w tej chwili oceniać, które efekty są lepsze, mając zwiastun Transformers i będąc po premierze Pirates of the Caribbean, stwierdzam, że Piraci w tym momencie są faworytami. Jeśli chodzi o zdanie, w którym stwierdzasz, że Pirates of the Caribbean nie dorastają serii Transformers do pięt... No cóż. Jedyny komentarz, który przychodzi mi na myśl to "tragedia". Wiem, nie jest doskonały.
Pozdrawiam, Yellow.
P.S.
Wiem, że jest to rzecz mało realna, jednak uważam, że Johnny Depp lub Geoffrey Rush zasłużyli na statuetkę. Nie mówię akurat o ostatniej części Piratów ale o całej trylogii.
Faworyci również w kategoriach "muzyka" i "charakterystyka".
Powinna być opcja "Edit" na forum...
Stwierdzasz ze to co powiedzialemto tragedia. Czym jest trylogia Pzk? 3 filmy i tyle! CZym sa transformersy?? filmy, seriale, zabawki, komiksy, cale universum, seria kultowa. a trylogia PZK sory bardzo ale na pewno nie jest kultowa! transformery byly wszedzie a teraz jak wyjdzie film Baya to znow powroca ja salony! I juz sie moge z toba zalozyc ze TRAnsformery dostana oscara za efekty. Autoboty i Decepticony rzadza!!
myśle że Piraci mają szanse dostać Oscary za :
-Efekty
-Muzyke
-Kostiumy
-Obsade
a Transformers to będzie głupi film , wole już magiczne przygody psa cywila xD
jesteście jak dzieci co się kłócą czyja zabawka jest bardziej fajna, kolorowa i lepsza,
Piraci mogą dostać Oskara jedynie za techniczne pierdoły, bo za scenariusz czy reżyserię najwyżej Malinę
a ja sie w zupełonści z tobą zgadzam!!! Efekty specjalne są ok, ale SCENARIUSZ TYLKO NA MALINĘ ZASŁUGUJE!!!!!;p;p;p
scenariusz za malinę? rotfl. Myslenie nie szkodzi moi drodzy. Wszystko da się zrozumiec jesli się chce i uwąznie ogląda :D
jak już, to malinę za scenariusz;)
nie o to chodzi że scen. jest nie do zrozumienia tylko o to że kiszkowaty, chaotyczny i ogółem o niczym...
Hahaha popieram przedmówce;)
Oskar za
-gre aktorow (obsada)
-MUZYKA!!
-efekty takze!!:)
Co wy macie do scenariusza, no i kolego, fanie samochodzików, nie mów do mnie "dziewczyno", nie pozwalaj sobie !
Jeśli chodzi o piratów trzy to mi się na serio bardzo podobali, ale w pewnym stopniu rozumiem tych , którym się film nie podobał, to juz jest ścisła kwestia gustu.
Jeśli chodzi o transformers to ja na to do kina nie pójdę, o nie... Sam zwiastun (który widziałam jak byłam na 25 na PzK3:*, wcześniej nie miałam ochoty go oglądać) mnie wystarczająco zniechęcił... bleee(...)
jeśli chodzi o scen. to jak wyżej*
transformery to w pewnym stopniu kult, sam się na nich wychowałem, ale porównania do piratów są nie na miejscu, "dziewczyno";)
Rozumie ze moze dostac oscara za muzyke. Nic nie mam do piratow tak ogolnie bo w sumie dwie pierwsze czesci mi sie podobaly ale mowic ze takie rzeczy jak ty na temat transformers to juz lekka przesada. A i tak za efekty zgarnie transformers. A zauwazylem taka rzecz ze glownie kobiety sie wypowiadaja na temat pzk i bronia tego filmu.hehehe
Hej..mam do Ciebie pytanie...czy widziałaś film "Spider - man 3", bo jeżeli go nie widziałaś i oceniłaś go na "1", to znaczy że jesteś głupią, małą i niedojrzałą dziewuchą....
Jestem pewny ze go nie widziala to Spiderman to jakis kompleks dziewuch ktore sa fankami PZK i Deepa. hehehehe
Muzyka-to raczej powinno dostać nominacją
aktor-Johnny Depp (chociaż nie jestem pewna skoro wcześniej nie dostał)
najlepszy film- raczej nie ma szans, strasznie go zjechali
Moim zdaniem nominacje powinny się pojawić w tych kategoriach:
1)Aktor (Depp)
2)Scenografia
3)Charakteryzacja
4)Efekty specjalne(choć pewnie Transformers zgarnie statuetke)
Za muzyke nie dostanie, bo Akademia nei lubi takich melodii :)
Ale mi się podobałą i gdybym był w Akademii to bym na nią głosował ;)
Wg. mnie powinni zgarnac oscara za:
- Naj efekty
- Naj kostiumy
- Naj muzyke :)
- I Depp albo Rush za naj aktora ;P
Wiedzialem ze ktos wkoncu powie ze nalezy sie Oscar Depp'owi. Wiem, ze on jak i Rush zagrali dobrze, ale na takie wyróżnienie nie zasłużyli. Jednak powiem wam juz dzis ze Oscara za najlepsza role pierwszoplanową za rok 2007 otrzyma Robert De Niro za film "Winter of the Frankie Machine". Jezeli ten film wyjdzie w tym roku spod skrzydeł Martina Scorsese to mysle ze moze to byc klasyk.
Ani jednego.
Za efekty? A jaki to film zdobyl ostatnio O. za efekty?
Za scenografie? Moze, ale bez przesady.
Depp? Za trojke? Zarcik taki?
Rush? Za dobra, ale nie oscarowa role? Hue hue hue...
ZA co może dostać Oscara ten film ? Dobre pytanie na którą z chęcią odpowiem:
-gra aktorska (*Orlando Bloom bo naprawdę super zagrał swoją postać lepiej tego nie można zrobić i oczywiście Depp żeby z tłumu za specjalnie sie nie wyróżniać)
-mużyka filmowa
-efekty specjalnie(których w tym filmie jest ci u nas dostatek)
-scenografia (bardzo oryginalna )
*a teraz śmiech ogólny na sali ale ja uważam że Bloom sobie zasłużył na takie wyróżnienie.
Mimo, ze jestem fanem oryginalnych Transformersów(wychowałęm sie na nich)
To jednak wątpie zeby Transformersi zgarneli oscara za efekty z tego prostego względu, ze już sam Davy Jones przebija wszystko co do tej pory z transformersow nam pokazywano(łącznie z tymi czterema klipami z MTV movie awards 2007), niewspominając juz o fenomenalnej sekwencji walki pod koniec trzeciej części Piratów
Jeżeli najlepsza część piratów: Klątwa czarnej perły nie dostała Oscara to wydaje mi się że 3 tym bardziej go nie dostanie! ale szkoda bo Piraci zasługują na Oscara... no chociaż Depp!!!
PzK 3 mogą dostać Oscara za efekty, kostiumy i muzykę. Z aktorów na Oscara może liczyć Depp i Rush. No i to tyle.
Chyba za bardzo popadacie w skrajności...
to ze Rush i Depp zagrali dobrze, to nie oznacza od razu ze oscarowo...
Tak samo z muzykę- cos mi sie zdaje, ze nie dostanie nominacji...dwójka też nie dostała. A wiecie dlaczego? Wydaje mi sie (ale nie jestem pewna), ze te melodie nie mogą byc nominowane, bo były juz niegdyś używane...w poprzednuch częściach. Tak samo było z "Requiem dla snu". Muzyka geniusz. Nominacji zero. Bo to znane i często wykonywane melodie. Tu jest tak samo. Wcześniej wykorzystywane nuty i juz odpadają.
Co sie tyczy reszty towarzystwa...
Kostiumy odpadaja
Charakteryzacja ma szanse
Żadna rola niestety nie jest godna Oscara
Efekty specjale dostaną nominacje na stówę
Ominełam cos?
no tak transformer może dostac ale piraci też maja szase bo porównaj sobie pierwszą cześć piratów z trzecią widać różnicę w walkach i wogóle w całej fabule filmu a za muzyke musi dostać :)POZDRO
Depp nie dostanie Oscara za najlepszą kreacje aktorską bo już miał za nią nominacje .Rush także powtórzył rolę więc Oscara nie dostanie . Za efekty dostała 2 a 3 nic nowego pod tym względem nie pokazała . Za muzykę nie dostanie gdyż jak to już ktoś słusznie zauważył Akademia nie lubi takich melodii . Oscar na pewno należy się za kostiumu i scenografię.