Piraci z Karaibów: Na krańcu świata

Pirates of the Caribbean: At World's End
2007
7,7 399 tys. ocen
7,7 10 1 399461
6,3 43 krytyków
Piraci z Karaibów: Na krańcu świata
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Na krańcu świata

mam pytanie;))

ocenił(a) film na 10

HEJKA MAM PYTANIE;D wiem, że Piraci weszli niedawno do kin bo ponad miesiac temu i wiem, że w niektórych miastach jeszcze nadal ich grają ale jestem ciekawa kiedy film wejdzie na dvd;)) wiec jezeli ktoś może orientuje sie czy cos to prosze mi napisac;D bo juz nie moge sie doczekac kiedy bedzie na dvd;D pozdrawiam;*;*;*

ocenił(a) film na 9
DKandD26Fan

prawdopodobnie pod koniec października dopiero :( ja tez sie juz wydanie dvd doczekać nie moge

użytkownik usunięty
aska1_9

Tak, prawdopodobnie w październiku, natomiast mają wyjść dwa wydania - jedno normalne z filmem, a drugie deluxe - czteropłytowe, z komentarzami twórców i wyciętymi scenami oraz miniaturową repliką Czarnej Perły lub Latającego Holendra.

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 6
DKandD26Fan

kiedy wyjdzi dvd otrzymalas odpowiedz a tak do tego ze w kinach to idzie to mysle ze bedie isc jeszcze przez dobrych kilka miesiecy!!!

ocenił(a) film na 9
DKandD26Fan

W kinach juz rzadko puszczają piratów no w cinema tylko 2 seanse dziennie, więc wtpie żeby jeszcze byli puszczani w kinach pare miesięcy, co najwyżej do końca sierpnia :)

użytkownik usunięty
DKandD26Fan

W Polsce w większych kinach przestają puszczać PotC, ale w mniejszych miasteczkach zapewne niedawno "Piraci..." weszli na ekrany. Oczywiście, że lepiej jest mieć w swoim mieście kino premierowe, szczególnie, jeśli jakiś film się lubi (lub myśli, że się lubi :) ) .
To samo jest w innych krajach. Dla przykładu podam, że premiera (polska) PotC2 była jakoś tak w lipcu 2006, a do sierpnia przestali grać. Ale to w Polsce. W sierpniu widziałam plakaty premierowe w Alanyi (Turcja). Musimy zatem dłużej poczekać na premierę DVD.
Po drugie oni chcą na ludziach zarobić jak najwięcej kasy, wycisnąć każdy grosz. Może nie sprawi im różnicy te 100zł wydane przez niektórych na kino (gdyż wiem, że są i tacy fani, którzy wydadzą na to ostatnie pieniądze), bo mamy do czynienia z milionowymi sumami. Cóż, taki mają business-plan. Bilet do kina (nawet na premierę) kosztuje w Polsce średnio 15-30 zł, ale jeśli chodź 1/4 obywateli wybierze się do kina (tylko raz) to oni będą mieli tyle sosu, ile trzeba.
Muszą poczekać, aż każdy zobaczy film (w kinie oczywiście). Między innymi dlatego blokują sceny z YouTube. Jakiś miesiąc po zakończeniu wyświetlania filmu na wielkim ekranie pojawi się pierwsze (jednopłytowe) wydanie DVD i każdy fan je kupi, bo jakże nie. :P Następnie wyjdzie dwypłytowe, zapewne jakieś specjalne i, być może, czteropłytowe z miniaturową repliką Perły lub Holendra, o którym słyszymy już jakiś czas.
Tak więc poczekamy do października, a jeśli będzie trzeba- jeszcze dłużej.

ocenił(a) film na 8
DKandD26Fan

to wydanie deluxe musi byc super! ciekawe tylko ile bedzie kosztowac;/

ocenił(a) film na 9
asiula1205

Bedą trzy wydania:
1 1 płytowe-za 39.989
2.2 plytowe-za 59.99
3.4 plytowe z figurka czarnej perly za 499zl
Tak czytałem.Wiem ze ta cena 499 zl to przesada ale zobaczymy czy dadza inna.

użytkownik usunięty
Patrol_2

a gdzie czytałeś jeśli można wiedzieć? :)

ocenił(a) film na 8

hej ja tez mam pytanko :] czy może przypadkiem wie ktoś czy jeszcze lecą w kinach? sprawdzałam ale wątpie.Bo akurat za tydzień jade do radomia i zastanawiam się czy by leciało :]

ocenił(a) film na 10
Seniorita_Paulita

Nie chce nikogo smucić,ale mam niestety wiadomość,że na premiere DVD PzK3 poczekamy sobie jszcze do listopada:/
a o to dowód:
http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wydarzenie.asp?wi=38979
przykromi kamraci...<pozdro>