Piraci z Karaibów: Na krańcu świata

Pirates of the Caribbean: At World's End
2007
7,7 399 tys. ocen
7,7 10 1 399413
6,3 43 krytyków
Piraci z Karaibów: Na krańcu świata
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Na krańcu świata

mam nadzieje tylko ze trzecia czesc piratow podzieli los '300' i po jakims czasie spadnie na zasluzone 400 miejsce. Jest to najslabsza czesc serii i jest dla mnie niesamowitym, ze tak slaby film osiagnal takie noty. oczywiscie zaraz sobie odpowiem. 89% ludzi oddajacych glos na ten film to dziewczyny, ktore sikaja w gacie na widok pana depp'a, nie wazne co powie, nie wazne co zrobi, jest swietny. w trzeciej czesci depp jest po prostu jest slaby, a nawet bardzo slaby. najlepiej zagral pan rush. fabula naciagana jak nie wiem co (np co sie stalo po uwolnieniu WSZECHMOCNEJ kalipso, powstal wielki wir i koniec, barbossa mial uklad z kalipso (byl dla niego taki wazny) gdy w koncu ja uwolnil a ona sie do niego odwrocila plecami, jakos sie nie przejal etc) patetyczne do bolu sceny i teksty, baznadziejna muzyka (od razu czuc brak klausa badelta, a jeden motyw jest calkowicie skopiowany od ennio morricone z 'dawno temu na dzikim zachodzie'- kto ogladal od razu zauwazyc powinien), a osobiscie przyznam, ze ostateczny pojedynek byl dla mnie za dlugi i nudny.
jezeli juz jacys piraci maja byc w top 100 to pierwsza czesc.
jestem fanem piratow i jacka sparrow'a ale po seansie bylem najnormalniej w swiecie zalamany i zawiedziony.
nie chce widziec nastepnej czesci, a juz na pewno w kinie.

bornstubborn

Też jej nie chcę. Nawet nie chodzi o to czy chcę to oglądać czy nie, tylko o to, że piraci znowu na następne 20 lat stracą poważanie. Znowu staną się beznadziejnym materiałem na film.
Ja tak na serio nie chcę. Poza tym 3 część była do dupy. Za takie coś to ja dziękuję :/

ocenił(a) film na 10
bornstubborn

No to nie miej takiej nadzieji ,bo tak i tak nie będzie.Jest to poprotu śwetny film. Rezyser naprawde wie co robi i zdecydowanie jest to jeden z najlepszych filmów na którym byłam. Świetna obsada i fabuła . 3 częśc była najlepsza według mnie.I przykro mi że jestes zazdrosny o Deepa i Blooma o to ,że są poprotu przystojni. Wiem ,że nie jeden chciałby byc jednym z nich i dlatego wypisują takie głupoty jak ty ,bo im zazdroszczą. I NIC w TYM ZŁEGO ,ZE MILIONĄ FANEK SIĘ PODOBAJĄ. Ja osobiście z więlka nadzieją czekam na kolejną częśc tego filmu.Jeżeli ty nie chcesz to nie idz na nią ,bo jeszcze cię zazdrosć ZERZRE.I ty sobie możesz nie chciec widziec a i tak bedzie i amm nadzije ,zę na nią nie pójdziesz :D :P :P :P :P :P

ocenił(a) film na 10
jack_will_elizabeth

Ha, ha , ale Ci pojechała.

ocenił(a) film na 10
Prosiak

No i dobrze masz podniete!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !

ocenił(a) film na 4
jack_will_elizabeth

mam nadzieje 'jack-will-elizabeth' ze ten komentaz by nie na powaznie bo jak nie to jest smieszny. haha. niezle. tak dla twojej wiadomosci to nie mam jakis tam kompleksow i nie mam ochoty byc ani depp'em ani bloom'em. po prostu simieszne. chodzilo mi o to (i wydawalo mi sie ze wyrazilem sie dosc jasno) ze duza czesc dziewczyn(ek) powinna troche obiektywniej spojzec na ten film, a nie przez rozowa soczewke johnego depp'a (czy kogoklwiek innego).
pozdrawiam wszystkich.

ocenił(a) film na 3
bornstubborn

A ja chce czwarta czesc.
Przydalaby sie jako odtrutka po trojce, brrrr!
Zwlaszcza, ze po sieci krazyly informacje, ze Tim Burton i de Niro z checia wystapiliby w filmie o piratach.
Pierwszy jako stukniety naukowiec, drugi jako okrutny pogromca morz.

ocenił(a) film na 8
bornstubborn

no znajac walt disney company
bedzie serial :D

co niedziele o 14, zaraz po kaczorze donaldzie :P

pozdro

ocenił(a) film na 10
bornstubborn

a ja będę czekał na 4 część i ta mi się również podobała. Jak widać jeszcze nikt nikomu nie dogodził. Aaaa jestem chłopakiem i dałem 9:)

ocenił(a) film na 10
bornstubborn

Po pierwsze nie mów że 89% głosujących to dzieczyny które sikają na widok Depp'a bo może sikają na widok Bloom'a a po za tym urażasz mnie bo bardzo lubię Johnny'ego.
po drugie Gram na fortemianie i znam utwory ennio morricone i to że muzyka jet podobna to zadna nowości on używa wielu zabiegów stylistycznych kurych użuwa miliard innych kopozytorów. ostatnio grałam utwór który był bardzo podobny do Chai Mai(czy jak to się tam piszę), a okazało się ze został napisany 10 lat wczesniej więc nie oskarżaj twórców muzyki o plagiat, bo poprostu zabiegi których użyli są bardzo efektowne.
i w końcy ostatnie po trzecie to że ta częsci twoim zdanie jest najgorsza nie znaczy że film jest do dupy obejżyj sobie np. Miłą dziewczyna, a kiedy to już zrobisz wtedy poznasz znaczenie słowa chłam

Powyższe Treści kierowane do:bornstubborn

ocenił(a) film na 4
Kaszalot2

nie martw sie wiem co to chlam, sprawdz sobie 'nocne zlo' lub 'wielkie kino' lub jakakolwiek-komedie-o-prawdziwej-milosci. rezyser piratow nie potrafi zrobic zlego filmu. trzecia czesc jest najzwyklejszym przecietnym filmem, w wiekszosci momentow nie mozna narzekac na dluzyzne, mimo to znajda sie momenty, ktore spokojnie mozna by bylo wyciac, a film nie stracilby nic a nic na tresci.
co do muzyki, nie jestem znawca, ale 'pewnego razu na dzikim zachodzie' to jeden z moich ulubionych filmow i znam jego sciezke dzwiekowa dobrze, dlatego bylem poirytowany.
pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
bornstubborn

proponuje porownac sountracki z gladiatora, enemy of the state i insidera :P

ocenił(a) film na 10
joos

co prawda to prawda. Za dużo wątków, które bardzo szybko się skończyły.
Rush zagrał zajebiście;)
a co do Deppa to nie wiem. Mi się podobało. Nie będę szedł drogę stereotypów i grał na rękę tym co sobie tego życzą. Podobała mi się "3", ale NIE chcę czwórki.

bornstubborn

Ja jestem wielką przeciwniczką czwartej części tego filmu ale trzecia jest fajna i pragnę zwrócić uwagę, że do powyższego rodzaju fanek nie należę bo wolę Bloom'a,a reszta to już od gustu zależy. Ale żadnej czwórki to byłaby już przesada.

Nimfadora01

a ja podzielam opinie negatywną. 3 część naprawdę zaniżyła poziom i to BEZ ŻADNEJ PRZESADY. Deep nie pokazał nic czego bym już nie widział w części 1 i ZAJEBISTEJ 2 , na której byłem dwa razy w kinie , Bloom tradycyjnie porażka i nawet wiem , że on się stara być aktorem , ale po prostu nie ma tego czegoś i tyle. Owszem sporo scen śmierdzących Amerykańskim Patonem : WALCZYMY O WOLNOŚĆ Z CAŁYM ŚWIATEM IJAAAAAAAAAAAAA !!!!! Nie wyjaśniona sprawa z Krakenem (był tylko jego trup) mogli zacząć w ogole ten film od walki Sparowa z owym stworem i dopiero wtedy mogła się zacząć scena z egzekucją , film przegadany i okraszony słabymi dialogami i mało fajnych textów napisanych dla deepa (po prostu czuję , że skończyły się pomysły) , był za długi , walka na końcu była dobra Czarna Perła kontra Latający holender no i Sparow vs Davy Jones i tyle. Zrobili z tego chujowy tasiemiec bo po 4 na bank będzie 5 :( powini zakończyć sprawę na części 2 i by było bosko , a tak tylko popsuli świetną historię :( naprawdę to był jeden z filmów , na które bardzo czekałem niestety zawiodłem się ... to znaczy nie była to klapa (walka na końcu mi się zajebiście podobała) , ale po prostu widać , że świeże pomysły się wypaliły i teraz czas , aby jechać już tylko na sprawdzonej recepturze na nazwiskach i zabawkach dla dzieci :( NIE TAK TO SOBIE WYOBRAŻAŁEM !!!!!!!!!!!!!!!! Szkoda ...

ocenił(a) film na 10
Jan_Baptysta

Czy wyobrażacie sobie że producenci chcieli wydać Pastę Jacka Sparrowa. Depp powiedział jednak że się nie zgadza aby pastę do zębów promowała postać mająca kilka złotych zębów. Producenci przesadzają chcą zgarnąć szmal na wszystkim bez sensu.