Dopiero po filmie uświadomiłem sobie tematyke ,problem Neapolu czyli macki Mafii która dochodzi nawet do świata nastolatków
którzy nie wdzią lub co gorsza nie chcą widzieć innej dla siebie możliwości niż zakładanie gangów wyciągania haraczy imprezowania.
i Bycia panami świata lub zmierzając do tego . Tak poznajemy przyszły Mafiosów którzy chcą rządzić miastem i już młodym wieku
wchodzą w układy z ludzmi z którymi powinini się trzymać z daleka .Przez cały czas ogladając ten film myślalem kiedy ta zabawa dla kogoś
skończy się kulka w łep chociaż film może czasem wyglądał sielankowo to przez cały czas martwiłem się o tych chłopaków . Chociaż
to nie były grzeczni chłopcy to reżyser sprawił że nie oceniało się tych bohaterów może bardziej się im kibicowało .Nie wiem co
było gorsze ze młodzi ludzie którzy po mieście ganiaja na skuterach z bronią czy jak ich młody przywódca kupuje nowe meble dla mamy i to
takie które może sobie pozwolić tylko bogaty biznesmen czy Mafioso a nie młody nastolatek .I matka która nie karci syna mówi że
nie chce jego brudnych pieniędzy a go przytula . Gdyż sama nie widzi innej drogi dla swego syna i to jest chyba najbardziej
przerażające w tej historii.7/10