5,3 33 tys. ocen
5,3 10 1 33148
3,2 16 krytyków
Plagi Breslau
powrót do forum filmu Plagi Breslau

Czy ktoś z fanów filmu może mi wyjaśnić dlaczego Helena miała poślubić chłopaczka w wieku potencjalnego swojego syna? Jaki to ma sens dla fabuły? Zakładam, że Helena jest w wieku zbliżonym do Kożuchowskiej czyli pod 50 (zresztą by dojść w policji do pewnych stanowisk trzeba ukończyć studia i mieć co najmniej kilkunastoletni staż, więc wiek 40-50 powinien się zgadzać). A pod koniec filmu pokazują gazetę, w której jest notka, że "poseł Marian Kula został uniewinniony w sprawie śmiertelnego potrącenia 22 latka" - jak można się domyślać, narzeczonego pani policjantki... Czyli chłopak o połowę młodszy. No chyba, że pan poseł na koniec okazał się seryjnym mordercą samochodowym - ale jaki to ma sens?
To zresztą nie jest jedyna niedoróbka scenariuszowa, ale ta mnie jakoś najbardziej uderzyła...

ocenił(a) film na 5
acoristis

No ja też tego nie kumam, ale chyba to jego kolejna ofiara, Widocznie lubi jeździć po pijaku.
Ja bym troszkę zmienił scenariusz. Lepiej jakby jej narzeczonego potrącił ten premier. Nie potrzebnie dodali postać tego posła.