5,3 33 tys. ocen
5,3 10 1 33153
3,2 16 krytyków
Plagi Breslau
powrót do forum filmu Plagi Breslau

Ponieważ niejednokrotnie pozytywnie reagowałam na filmy Vegi, wielokrotnie słyszałam, że jestem Grażyną. Tak więc, mam na imię Grażyna i lubię filmy Vegi. Niestety, tutaj czegoś zabrakło. Historia fajna, piękny Wrocław w tle, stare wygi przed kamerą, doświadczony reżyser za kamerą, a wszystko jakieś takie miałkie. Kompletny brak rysu bohaterów, rolę Kożuchowskiej mogła spokojnie zagrać moja sąsiadka. Nie przepadam za Małgosią, więc liczyłam, że może Vega pokarze mi jej umiejętności, których ja nie dostrzegam. Niestety, zamiast Małgosi zagrał no make up oraz peruczka. O wiele lepiej, nieporównywalnie wręcz, rolę zblazowanej, zrezygnowanej policjantki odegrała Cielecka.
Nie było może momentu, w którym chciałam film wyłączyć, ale były takie kiedy czułam się wręcz zażenowana. Już widzę, jak ci wszyscy którzy chyba są opłacani za hejty na filmy Vegi , bo umówmy się, one nie są AŻ takie złe, zacierają rączki, strzelają kostkami i naparzają w klawiatury.
Dla mnie 4/10, więcej dać nie mogę, ale zachęcam do obejrzenia i wyrobienia sobie zdania na podstawie filmu, a nie opinii.