6,1 26 tys. ocen
6,1 10 1 26206
5,0 21 krytyków
Plan B
powrót do forum filmu Plan B

Siła, dojrzałe piękno i naturalna gra - dlatego warto obejrzeć ten film.

ocenił(a) film na 7
Laksandra

Jej to chyba nie da się nie lubić, właśnie ze względu na tę jej wrodzoną, lekką naturalność w grze. Co do Kingi Preis się zgadzamy.

Nie zrozumiem za to nigdy, przenigdy jednej rzeczy, a mianowicie obsadzania Romy Gąsiorowskiej w rolach słodkich, eterycznych (i nieco histerycznych) aniołków. Marnuje się w ten sposób prawdziwy talent, którego zapowiedź dała na przykład w "Ki" czy "Wojnie polsko-ruskiej"... i chyba na tym chyba koniec. Bo w jakimkolwiek filmie bym jej nie zobaczyła (nie będę wymieniać tytułów, bo aż mi wstyd się przyznać, ile komedii romantycznych obejrzałam) gra w zasadzie tę samą nieśmiałą-kochaniutką-uroczą dziewczynę, co za każdym razem wydaje mi się równie absurdalne. A jest naprawdę aktorką z potencjałem, i nawet z taką charakterystyczną urodą, która aż się prosi rolę jakiejś postaci z charakterem (nawet takiej, którą niekoniecznie musimy lubić).

ocenił(a) film na 7
supermuzg_ok

[W skrócie, taki mój mały apel: błagam, niech twórcy filmów obsadzają Romę Gąsiorowską w rolach bardziej zbliżonych do Harley Quinn, a mniej do sierotki Marysi]

ocenił(a) film na 8
supermuzg_ok

A mi się podobała w tej roli - wiecznie przejęta, eteryczna, o urodzie dalekiej od urody słodkiej idiotki. Wolę oglądać ją niż serialowe aktorki. Zwłaszcza, że gra naprawdę dobrze ;)

Laksandra

Ten film mocnymi rolami żeńskimi stoi !!!! Kinga Preis fantastyczna, jej twarz pokazuje wszystkie emocje.

ocenił(a) film na 8
Laksandra

Myślałam, że to taki babski film, ale się miło zaskoczyłem. Kinga Preis to mistrzyni!

ocenił(a) film na 7
milo_94

U Preis najbardziej lubię brak teatralności, przesady, ma w sobie coś naturalnego, swojskiego nawet. Doskonała do dramatu obyczajowego, roli zwyczajnej osoby, która równie dobrze mogłaby być moją sąsiadką

supermuzg_ok

Zgadzam się, jest jednocześnie swojska i niezwykła. Ma swoją magię i wysatrczy, że tylko pojawi się na ekranie i wiadomo, że będzie dobrze.

ocenił(a) film na 8
supermuzg_ok

Jej twarz jest wiarygodna, widać na niej wszystkie emocje. Jak dla mnie ona gra oczami i twarzą

ocenił(a) film na 8
milo_94

@milo_94, haha "babski film", co to za dziwna kategoria? :D lepiej nie kategoryzować, bo można się przejechać na tym (na przykład nie obejrzeć jakiegoś bardzo dobrego filmu przez takie nastawianie się, i wiele stracić przez to)

ocenił(a) film na 8
miniaturcia

może i dziwna, ale ja prosty chłopak jestem ;) a film warto zobaczyć

ocenił(a) film na 8
Laksandra

Jej zmarszczki są urocze, nie wspominając już o zarażającym uśmiechu i wewnętrznym cieple. Super gra, fakt!

ocenił(a) film na 8
Bella_88

i jeszcze piegi prześliczne :)

ocenił(a) film na 8
miniaturcia

W rzeczy samej! :D Ona po prostu uczyniła ze swojej niezbyt konwencjonalnej urody duży atut!

Laksandra

dodam jeszcze prawdziwe aktorki!! co jest mega ważne

ocenił(a) film na 8
Laksandra

Dojrzałe piękno i aktorstwo w jednym <3

Laksandra

Świetny warsztat, co było zresztą do przewidzenia ;) ale warto przypominać jak genialną jest aktorką.

ocenił(a) film na 7
Laksandra

Piękna kobieta, mimo młodych koleżanek u boku, chyba najpiękniejsza w całym filmie ;)