Film niezły ale jestem lekko rozczarowy troszkę grą aktorską Danzela Washingtona, w każdym flmie to on gra pierwsze skrzypce a tutaj tym razem dużo lepiej Zagrał Clive owen, kolejny jego dobry film po wykolejony
To, że nie eksponował tak swojej roli jak robił to Owen nie znaczy,że grał gorzej. Wręcz przeciwnie - ten cichy ,złośliwy cynizm, charayzma, złośliwość, trafne puenty, inteligentne dialogi i markowa klasa jakie nadał Keithowi Frazierowi spowodowały,ze gra Denzela (jak zawsze) wypadła niezwykle wiarygodnie.
dzięki za odpowiedź;) moze masz rację ale wiesz co ja jestem przyzwyczajony do ról Danzela Washingtona w których to on gra główne skrzypce, to on rozwiązuje wszystkie zawiłości, to on gra główne role, wspomnę chociażby o filmach człowiek w ogniu i kolekcjoner kosci, jestem też ciekawy jego filmu Kandydat bo jeszcze nie obejrzałem a mam go na kompie. Ale zgadzam się z tobą pod jednym względem, ma trafne puenty, inteligente dialogi i dobry dowcip, (szczególnie chodzi mi o momenty jak przesłuchiwał wszystkich świadków porwania i wmawiał im że to oni są porywaczami;)) pozdrawiam
O, "Kandydata" bardzo polecam .Świetna gra aktorska, rzeczywiście Denzel gra tutaj pierwsze skrzypce. Film dostał bardzo dobre recenzję,ale kinomani byli bardziej podzieleni w tym względzie. Nie widziałem oryginału, a wersja z Meryl Streep i Denzelem bardzo mi się podobała - momentami zakręcona,ale i nieprzewidywalna (fajne zwroty akcji). Denzel - po prostu perfekcyjnie oddał charakter zagubionego,skrzywionego psychicznie weterana wojny,a Streep "kradła" każdą scenę w której występowała. Jak obejrzysz napisz opinię!
Świetny ten kandydat! danzel ponownie zagrał wspaniale! zresztą ten film jest również bardzo dobry! pokazuje jak mozna zmienic osobowośc człowieka po wojnie w iraku po prostu kasując ma pamięc w danym momencie i można temu żołnierzowi rozkazywac a on nawet nie zdaje sobie z tego sprawy! Nieprzewidywalne zwroty akcji ale to typowe dla danzela i za to gu uwielbiam;) a musze przyzna Że Meryl Streep też podobała mi się w tym filmie;) dobrze zagrała tą matką która za tym wszystkim stoi;)