Pogromcy duchów

Ghost Busters
1984
7,0 108 tys. ocen
7,0 10 1 107629
7,0 46 krytyków
Pogromcy duchów
powrót do forum filmu Pogromcy duchów

Jak ja kocham takie niedziele :) Kto ogląda? :)

ocenił(a) film na 8
Angel24

Eta Ja

Angel24

Ja również :P:P

ocenił(a) film na 7
Angel24

Było fajnie - puścili starą kopie filmu ze starym tłumaczeniem i Jackiem Brzostyńskim w 4x3. Chwała Bogu, że nie zmienili jeszcze na 16x9. Udało mi się nagrać, ale niestety nie od początku...

Goro_Gondo

Dokładnie,fajny film :)

użytkownik usunięty
Angel24

Ja też obejrzałem i też nagrywałem... na starą poczciwą kasetę VHS. Przyznaję, że do dzisiaj sikam ze śmiechu, jak słyszę niektóre teksty :-). Ta komedia chyba nigdy mi się nie znudzi. Efekty specjalne nawet po tylu latach robią wrażenie. Ha! Pomyślcie sobie, jak działały na ludzi prawie 30 lat temu (aż nie do wiary, że ten film liczy sobie aż tyle, czas płynie, pędzi do przodu nieubłaganie). Dobrze, że za tydzień pokażą część drugą.

ocenił(a) film na 7

Ucieszę się, jak będzie 4x3. Ja nagrałem, ale od bodajże 7 minuty, przegapiłem akcję z rażeniem prądem. Pyłem pewny, że to już zmieniona kopia na nową jakąś, ale przypadkowo włączyłem TV, a tu Brzostyński, stare tłumaczenie i 4:3 - od razu taśmę wrzuciłem. Szkoda, że przegapiłem początek, ale dobre i tyle, bo następnym razem mogą już pozmieniać.

użytkownik usunięty
Goro_Gondo

Mnie najbardziej wpienia, że marnują tyle czasu na reklamy. Potem napisy końcowe lecą w przyspieszonym tempie. Przez to nie mogłem usłyszeć mojego ulubionego utworu z tego filmu - mowa o "Saving the day" Alessi. Pamiętam, że 8 lat temu pokazywali film w 1 dzień Wielkiejnocy i nic nie było skrócone. Zauważyłem, że czasami skracają filmy w sposób, który opisałem powyżej, a czasami wszystko jest OK. Nie wiem, od czego to zależy.

ocenił(a) film na 7

Jeszcze jak reklamy dają, to jak zaczyna się film po reklamie to już czasem skrócony jest.

ocenił(a) film na 7

Teraz tak przyśpieszają te napisy, bo wcześniej z tym nie spotykałem się.

użytkownik usunięty
Goro_Gondo

Jak w zeszłym roku, w sierpniu pokazywali "Klejnot Nilu" - to było chyba o 20:45 w sobotę, to nic nie było skrócone. Także nie wiem, jak to rozumieć.

klasyka, takich komedii już nie ma, albo filmy z chevy chase'm

ocenił(a) film na 6
Angel24

Kiedyś uwielbiałem ten film podobnie jak Godzillę :P teraz mam tylko sentyment do tego filmu z dawnych lat ale już tak nie zachwyca jak kiedyś :P