swietny klimat lat 80-tych calkiem bardzo dobre jak na tamte czasy efekty specjane. I bardzo klimatyczna gra aktorow. Efekty nie wygladaj moze tak dobrze jak komputerowe, ale byly robione zupelnie inna technika i sa swietne jak na tamte czasy. Z kolei ktos kto za duzo naogladal sie cen w supermarkecie z napisem nowosc moze biadolic ze film jest malo orginalny. Ale rownie dobrze moze powiedziec ze "Romeo i Julia" jest malo orginalnym romansidlem. Bo juz wszystko to widzial, w lepszym wykonaniu.
popieram! świetny, klimatyczny, zabawny film! jedna z komedii wszechczasów!
Ghostbusters' FAN! :D
Komediohorror? Co to za cudo? :D Po prostu komedia, pastisz gatunku horror ;-). Nie zmienia to faktu, że film wyśmienity. Lekki, a mimo upływu lat ciągle świeży. 10 to może nie, bo 10 to arcydzieło, a ten film nie jest jakimś genialnym cudem pełnym przesłań, ale na 8 to zasłużył na pewno. Dobry pomysł, porządne wykonane, bardzo dobrze zagrane. W ogóle to mam nadzieję, że finezyjne komedie w stylu lat 80 wrócą jeszcze do łask. Pozdrawiam ;-)
Komedia grozy lub dla straszniejszych pozycji horror komediowy. Jak kiedyś zapomniałem jednego z tych zwrotów, to powstał koszmarek pokroju horroru komedii, albo komedii horrorowej, teraz dokładnie nie pamiętam. ^^
Arcydziełem film nie jest, bo jakby nie patrzeć, nie niesie z sobą żadnych wartości poza czysto subiektywnymi walorami artystycznymi. Dla mnie film jest wciąż rewelacyjny. :)
Szkoda twórców nowych komedii, których produkcje przez brak finezji nie mogą liczyć na dłuższy żywot. Szkoda, że są też tak promowane.