Rozumiem że człowiek w stresie nie działa często przemyślanie, ale sytuacja z płomieniem marnującym tlen, odnalezieniu języka angielskiego w komórce po godzinie filmu czy naciągana akcja z wężem obniżają ocenę. Brawa dla Reynoldsa, bo jak dotąd nie robił na mnie większego wrażenia. Pomysł świetny wykonanie takie sobie.
W takim razie zaprezentuj ty taki fim. Stosunkowo prosty jest do wykonania więc powinneneś sobie poradzić. Eh, co za naród. Film jest wykonany dobrze lecz zawsze ale to zawsze znajdzie sie ktos kto zrobilby lepiej. Czemu wiec tego nie zrobicie :)?
Buried to dobry film, ale dla mnie luki w scenariuszu są mocno widoczne. Oczywiście może uważać że się nie znam i nie zrobiłbym lepszego kina, ale tak słabe argumenty mam po prostu w dupie.
Wg. twoich kryteriów, film powinien trwać jakieś 2 dni, bo tyle bu mu ta bateria wytrzymała...
Efekty = Hollywood; mimo że hiszpański reżyser...
Nie chce mi się jeszcze raz wszystkiego pisać ;) więc skopiuje mojego posta z tego wątku:
http://www.filmweb.pl/film/Pogrzebany-2010-531431/discussion/film+wiej%C4%85cy+n ud%C4%85+i+sanda%C5%82em,1541050
Bez przesłania?? Płytki to ty jesteś. Film ukazuje prawdę o Ameryce, o tym co jest dla nich tak naprawdę ważne i jak bardzo mają w dupie swoich rodaków. Paul mówi do porywaczy, że nie jest żadnym żołnierzem i nie jest winien sytuacji w Iraku, tak samo porywacz, że nie on jest odpowiedzialny za 11 września, za Sadama itp, a jednak terrorysta stracił dzieci, Paul traci życie. Za co?? Za decyzję władz to zwykli ludzie ponoszą straty. Dla nich jak było to bardzo dobrze ukazane liczyło się bardziej utrzymanie ciszy, nie chcieli rozgłosu w mediach, oszukali go w sprawie White'a, czy jak mu tam było (tego studenta co niby uratowali - okazuję się na końcu, że dopiero go znaleźli). Szef działu personalnego myślał tylko o ratowaniu własnej dupy, żeby wina na nich nie spadła, zamiast próbować coś robić, a w FBI dla kolesia ważniejszy był nr ubezpieczenia <lol>. Niestety taka często jest prawda. Okrutna. W innych wątkach piszecie, że durny bo len tracił zapalniczką, że naciągana scena z wężem. Ciekaw jestem jakby was wsadzić do bagażnika/trumny, siedzieli byście w ciemnicy, jakby was porwali, gdybyście mieli jedyny kontakt z innymi tylko za pomocą telefonu. Co byście wtedy zrobili. Człowiek nawet najbardziej opanowany, inteligentny i na co dzień niepodany na stres w tak ekstremalnych sytuacjach panikuje i nie myśli racjonalnie. Węże poruszają się pod ziemia również. To, że dopiero po godzinie znalazł język angielski?? Spróbujcie tutaj coś znaleźć cwaniacy: http://www.amazon.co.jp/ bo nie wiem czy widzieliście, ale tel miał ustawiony jakiś język arabski język/krzaczki ;) W tym filmie nie ma efekciarstwa, wartkiej akcji, czy jakiejś wspaniałej scenografii (Podobno do przełknięcia ta?? Rzeczywiście trumna, parę rekwizytów, główny aktor umorusany, aż dziwne, że Tobie się spodobało i uważasz to za najlepsze w filmie), chodzi tu właśnie o przesłanie. Takie jest moje zdanie i jeżeli ktoś ma inne to nie jestem przeciw niemu, ale pisanie o braku przesłania oraz płytkości filmu świadczy tylko o waszej inteligencji i że tego filmu wcale nie zrozumieliście.
Pzdr.