Pogrzebany

Buried
2010
6,6 63 tys. ocen
6,6 10 1 63043
6,5 23 krytyków
Pogrzebany
powrót do forum filmu Pogrzebany

taki scenariusz banalny to każdy wymyśli. Film za "100USD" reklama za 100.000USD i zysk 10mln USA...Tak się robi biznes...tyle ode mnie STRATA CZASU.

ocenił(a) film na 1
N3rgal

dla mnie ten film to arcydzielo zaslugujace na 2/10 :D bez komentarza

ocenił(a) film na 8
intesp777

Słuchaj drogi kolego, czytam tutaj co piszesz i jak odpowiadasz innym i nie mogę pojąc jak bardzo ograniczony jesteś intelektualnie i emocjonalnie, jesteś takim chłopczykiem któremu dać pierwsza lepsza komercyjna szmirę i będzie płakał z zachwytu.... samo to ze film oglądnąłeś "na przewijaniu" i jeszcze chwalisz się tym tutaj utwierdza mnie w tym przekonaniu.
Ja po oglądniecie tego filmu byłem bardzo pozytywnie zaskoczony, oczekiwałem ze akcja będzie przeplatana , będą jakieś przerywniki a tutaj nic! tylko Reynolds i trumna, teraz w czasach filmów Full Hd, 3D, efektów specjalnych dostajemy znowu tak ambitne kino...to co reżyser zrobił na tak małej przestrzeni jest imponujące, wzrastające napicie i co jest najlepsze z nieprzewidywalna fabułą, gdy już myślimy ze to już koniec to po chwili dzieje się coś niespodziewanego i znowu jest nadzieja... Świetna gra Reynoldsa... a jego kreacja, nie jest jakimś "cwaniaczkiem" który zachowuje zimna krew tylko boi się jak diabli ale próbuje sobie poradzić, sam film pokazuje nam tak jak wcześniej ktoś napisał chorą rzeczywistość w jakiej żyjemy, biurokracja itp > scena w której dzwoni do swojej firmy (ładnie porąbane).... a co do tych scen z zapalniczką i waz który się pali i bohater powinien się dawno udusić, to ja sobie to tłumacze tak ze jakoś ten waz musiał się tam dostać wiec jakimś otworem powietrze mogło dochodzić.... ale to w tym filmie jest najmniej istotne, gdy oglądniesz go w całości to możne zrozumiesz co napisałem bo tak to raczej wątpię...

ocenił(a) film na 7
Domis

Pisałem już wcześniej że powietrze dochodzi otworem z boku trumny tym samym którym z powierzchni wlazł do niej wąż.

ocenił(a) film na 1
N3rgal

tak tak powietrze, wąż....a on ani razu nie próbuje plecami po zbombardowaniu okolicy trumny wywalić wieka, które było już popękane. Jeśli trumna była tak płytko jak mówicie to by się uwolnił...Gdybać to my tutaj sobie wszyscy możemy, każdy na swoją stronę...Wszystkim ujadaczom powyżej, którzy prócz obrażania nie znają innego języka życzę szybkiego powrotu z oddziału psychiatrycznego do domu...

ocenił(a) film na 8
intesp777

Pomyśl logicznie człowieku skoro wali mu się piach na ryj to co mu da wypychanie wieka plecami?????? po drugie kto powiedział ze trumna była płytko zakopana???? n3rgal napisał wcześniej ze terroryści raczej wszystko obmyślili i nie dali by mu zginać w ciągu 15 minut... i to jest raczej prawda.... a po tych tekstach ze szpitalem psychiatrycznym łatwo wywnioskować ze masz nie więcej niż 15 lat...

ocenił(a) film na 7
N3rgal

Na plus: mimo wszystko pomysł, choć z jednej strony prosty to jednak dopiero teraz wyszedł taki film (o którym wiem ),zakończenie, oraz to, że miło spędziłem czas przy nim.

Na minus: akcja z wężem, momentami nudnawy (ale bez przesady), dialogi typu pomóżcie mi jestem w trumnie, po czym słychać głos,"... ale moment, spokojnie, proszę opowiedzieć wszystko od początku, przełącze pana.." -to było zbyt schematyczne.

Jednak osobiście polecam film, warto go obejrzeć z nastawieniem wyobrażenia siebie w takiej sytuacji.
PS. Dałem 7/10, wahając się między 5 - 7, ale warto nieco zawyżyć ten film, gdyż za dużo dla mnie jest sporo gorszych pozycji z wyższą oceną
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
slash5

"Na minus: akcja z wężem, momentami nudnawy (ale bez przesady), dialogi typu pomóżcie mi jestem w trumnie, po czym słychać głos,"... ale moment, spokojnie, proszę opowiedzieć wszystko od początku, przełącze pana.." -to było zbyt schematyczne"

sorki ale gdyby ktoś zadzwonił do ciebie i powiedział ze jest zakopany w trumnie w IRAQU to jak byś to przyjął>????

jak ty byś się obudził w trumnie to tez raczej dzwonił byś do wszystkich do których pamiętasz numer i raczej nie rozmawiał byś o pogodzie...

ten temat staje się już nudny... pozdro

ocenił(a) film na 7
Domis

Też nie lubie ciągnąć niepotrzebnie tematu, dodam tylko, że albo źle napisałem, albo źle się zrozumieliśmy. Chodziło mi o fakt, że tego typu teksty w amerykanskich filmach są prawie zawsze, "...zaraz pana przełącze.." itd, jeśli ktoś nagle potrzebuję pomocy. A jakbym się zachował?? nie mam pojęcia i obym nie musiał

N3rgal

Zgadza się, powietrze mogło się tam jakoś dostać, to nie jest jakieś szczególnie niewiarygodne. Zresztą to pudło nie jest aż tak małe. Film jest moim zdaniem niezły
Zapraszam do czytania i komentowania:

Podtytulem.blogspot.com

I jeszcze tak na marginesie: Budżet tego filmu to wbrew pozorom nie 100USD,ale...3 mln. dol

ocenił(a) film na 1
podtytulem

To chyba ktoś niezły przekręt zrobił jak wydał na to 3 MLN dolarów... ;-) Ten telefon ani wąż nie były na pewno tyle warte... :D No chyba, że te "żarówki"...

ocenił(a) film na 3
intesp777

Dla mnie film też słaby - rozczarowanie. Zmarnowany pomysł.

ocenił(a) film na 8
dwa_warkocze

Tak, bo wszyscy chcieliby żeby były jeszcze sceny pokazane z perspektywy jednostek i ludzi, do których dzwoni. Wiesz, latające F16, bam, bam, wybuchy, akcja! Miliard krwi!

ocenił(a) film na 1
Fishbon3r

jedno jest pewne :D kto przeczyta te wszystkie posty do kina już pewnie nie pójdzie, ale obejrzeć w necie będzie musiał, żeby się samemu przekonać...

ocenił(a) film na 3
Fishbon3r

Nie sądzę, żeby wszyscy chcieli tego, bo ja na przykład nie chciałabym (co wyklucza słowo: wszyscy). Dla mnie w tym filmie jest za dużo gadżetów, za dużo bezsensownej paplaniny, za mało klimatu. A mogłaby być z tego perełka - tylko wtedy nie byłoby tylu widzów w kinie.

ocenił(a) film na 3
intesp777

zgadzam sie co do budrzetu a BWP nie widziałem bo nie interesuja mnie w wiekszosci filmy na podstawi gier bo to w wiekszosci marne gnioty