Pogrzebany

Buried
2010
6,6 63 tys. ocen
6,6 10 1 63042
6,5 23 krytyków
Pogrzebany
powrót do forum filmu Pogrzebany

Witajcie forumowicze!
Nie lubię filmów dramatycznych, thrillerów także nie uważam za ulubione, ale ten film wyznacza nowe pojęcie filmu. Produkcja taka wcale nie musi pochłonąć kilkunastu - kilkuset milionów $, by można było go obejrzeć, a potem często krytykować "ile wejdzie" (czyt. "Avatar").
Myślę, że film ten jest godny obejrzenia, jest w nim kilka dosyć ciekawych zwrotów akcji. Najbardziej ciekawy była końcówka filmu, kiedy to do Paul`a zadzwonił Brenner z informacją, że znaleźli go, co w końcu okazało się nieprawdą, ponieważ znaleźli ciało Marka White`a o ile się nie mylę - który wcześniej wg. właśnie Brenner`a został odnaleziony i kontynuuje studia medyczne.
Oceniam film 8/10, oby kręcono więcej takich filmów, z tym, że trzeba by było dodać więcej akcji - może działania na powierzchni, rekonstrukcja wydarzeń?

ocenił(a) film na 7
dzizak3

Też pomyślałem, że może przydałaby się jakaś mała retrospekcja od czasu do czasu, ale teraz wydaje mi się, że film by na tym ucierpiał. Ode mnie mocne 7, bo film naprawdę ciekawy i przede wszystkim nowatorski.