Pogrzebany

Buried
2010
6,6 63 tys. ocen
6,6 10 1 63042
6,5 23 krytyków
Pogrzebany
powrót do forum filmu Pogrzebany

Muszę powiedzieć, że wasze głosy są dla mnie wielkim nieporozumieniem, co do oceny. Po prostu wychodzi na jaw wasz nieobiektywizm. Wieczni narzekacze i pseudo krytycy, którzy wymagają od filmu zawszę czegoś więcej i doszukują się w nim wszelkich błedów. Przyznaję, że momentami można by się przyczepić do autentyczności filmu, ale przecież nie o to chodzi. Film ma umilić nam czas i moim zdaniem "Pogrzebany" wywiązuje się z tego zadania. Film jest bardzo dobry i na wysokim poziomie, trzyma w napięciu do ostatniej minuty i cały czas zaskakuje.

8/10
Polecam!

Everett

zdecydowanie się zgadzam. Film jest jak najbardziej godny polecenia, nawet przez moment się nie nudziłem. Wiadomo, że są pewne nie dociągnięcia do których można się przyczepić ale mnie się najbardziej podobało pokazanie emocji i biurokracji w tym filmie. No i chyba to na co czekałem od początku - końcówka. Nie da się ukryć, że w tego typu filmach końcówka jest niesamowicie ważna, aby film uznać za dobry - w tym przypadku nie zawiodłem się. Nie ma tu cukierkowego zakończenia i to wielki +. Faktycznie film nie jest dla wszystkich, trzeba lubić takie kino - świetna gra Reynolds'a tak nawiasem mówiąc. Ta produkcja pokazuje, jak przy niewielkim budżecie ale z dobrym pomysłem można nakręcić dobry film:)
Co do motywu tlenu w trumnie to jest to faktycznie dość kontrowersyjne ale mimo to warty polecenia. Ja się na pewno nie nudziłem:)