Pokój dziecięcy

Películas para no dormir: La habitación del niño
2006
5,9 2,9 tys. ocen
5,9 10 1 2917
5,0 3 krytyków
Pokój dziecięcy
powrót do forum filmu Pokój dziecięcy

Zupełnie bez rewelacji, a momentami to po prostu aż śmiech człowieka ogarniał, ale muszę przyznać, że ten kot Schrödingera to mi zasnąć nie daje;D

ocenił(a) film na 8
srubeczka_1989

moja dziewczyna powiedziała tak, trzeba potrząsnąć tym pudełkiem i będzie wiadome czy żył ten kot czy nie :P
Napisane jest gatunek horror, na wyrost wg mnie. Ale taki naprawdę dobry thrillerek to jest.
Zgadzam się rewelacji nie ma, ale warto obejrzeć, bo to solidna produkcja.

ocenił(a) film na 8
srubeczka_1989

Oczywiście, że śmiech czasami człowieka ogarniał, bo to film Alexa de la Iglesii - twórcy wielu prześmiewczych obrazów z pogranicza horroru i groteski. Tym razem elementy humorystyczne są tu zepchnięte na drugi plan i niejako wydzielone (cały motyw z szefem głównego bohatera), rządzi pełnokrwista groza w wydaniu raczej tradycyjnym, bez odkrywania Ameryki. Film ogląda się świetnie.

ocenił(a) film na 1
KingOfWine

mi się śmiać chciało z przewidywalności fabuły i bzdurnych zachowań głównych bohaterów, a to chyba nie był zamierzony efekt :>

Ligeja

Przed chwilą leciał w TV na Pulsie.
Film mógłby być dobry. Horror nie musi być krwisty by był horrorem. Sam pomysł był dobry, tylko fabuła powinna być inaczej skonstruowana. Przede wszystkim, czemu bohater nie nagrywał, a nawet nikomu nie pokazał co widziały kamery?
To jest nielogiczne i zepsuło cały film. Nawet żona nie wiedziała o niczym i robiła z niego wariata.
Za pomysł dałbym tutaj 8, ale realizacja 3.